Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Liverpool si zastřílel proti Watfordu, Arsenal spustil kanonádu v duelu s Bournemouthem

Situace na čele Premier League se nemění. Liverpool si nadále drží bodový náskok, když porazil Watford vysoko 5:0. Druhý Manchester City také zvítězil, i když jen hubeně – Citizens zdolali West Ham 1:0. Vysoké vítězství 5:1 slaví Arsenal, který porazil Bournemouth. Triumf Leicesteru 2:1 nad Brightonem sledoval z tribuny nový trenér vítězů Brendan Rogers.

Radost hráčů Arsenalu
zdroj: ČTK/PA autor: Adam Davy

Liverpool doma výborně začal a v úvodní dvacetiminutovce se dvakrát trefil Sadio Mané. Senegalský útočník nejprve hlavou a poté patičkou zužitkoval centry od Trenta Alexandera-Arnolda. V 66. minutě přidal třetí branku Divock Origi a v závěru ještě dvakrát skóroval stoper Virgil van Dijk. U jeho první branky znovu asistoval Alexander-Arnold.

Hráči Manchesteru City měli od začátku nad West Hamem jasnou převahu, ale dlouho se nedokázali prosadit, v první půli David Silva trefil tyč. Brankář Lukasz Fabiaňski nakonec kapituloval jen v 59. minutě z penalty Sergia Agüera. Svěřenci Pepa Guardioly navázali na triumf ve finále Ligového poháru nad Chelsea a drží se těsně za Liverpoolem.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool deklasoval Watford a udržel bodový náskok na City

Chelsea v londýnském derby porazila třetí Tottenham 2:0 a zůstala šestá. Brankář "blues" Kepa Arrizabalaga, který v pohárovém finále neposlechl trenéra Maurizia Sarriho a odmítl vystřídat, zůstal pouze na lavičce.

Nejdražšího gólmana světa mezi tyčemi nahradil Willy Caballero. Domácí poslal do vedení v 57. minutě Pedro, v závěru si vstřelil vlastní branku Kieran Trippier. Tottenham nenapravil sobotní prohru 1:2 v Burnley.

Arsenal doma porazil Bournemouth 4:1 a udržel čtvrté místo o bod před Manchesterem United. Ten zvítězil na stadionu Crystal Palace 3:1 i díky dvěma gólům Romela Lukaka. "Rudí ďáblové" neprohráli ani v 11. zápase Premier League po nástupu trenéra Oleho Gunnara Solskjaera.

Fotbalisté Leicesteru se radují z trefy Demaraie Graye
zdroj: Reuters autor: Andrew Yates

Arsenalu s brankářem Petrem Čechem na lavičce v prvním poločase zařídili dvoubrankový náskok Mesut Özil s Henrikem Mchitarjanem. Do přestávky sice snížil Lys Mousset, ale po změně stran přidali další tři branky favorita Laurent Koscielny, Pierre-Emerick Aubameyang a střídající Alexandre Lacazette. "Kanonýři" doma vyhráli osmé ligové utkání za sebou.

O výhře anglického mistra z roku 2016 rozhodli Gray s Vardym, za hosty už pouze snížil Propper. Leicester se tak dočkal prvního vítězství po sedmizápasové sérii, během které vypadl z Anglického poháru s Newportem ze čtvrté ligy a v šesti duelech Premier League získal jediný bod. Špatné výsledky stály místo trenéra Puela.

Ještě delší sérii ukončil Huddersfield, který si díky brance Mounieho poradil 1:0 s Wolverhamptonem. Poslední tým tabulky se dočkal vítězství po 15 zápasech, během nichž získal jediný bod. Na příčky zajišťující záchranu má však stále propastnou jedenáctibodovou ztrátu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chelsea - Tottenham

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Cardiff - Everton 0:3 (41. a 66. Sigurdsson, 90.+3 Calvert-Lewin), Huddersfield - Wolverhampton 1:0 (90.+2 Mounie), Leicester - Brighton 2:1 (10. Gray, 63. Vardy - 66. Propper), Newcastle - Burnley 2:0 (24. Schär, 38. Longstaff), Arsenal - Bournemouth 5:1 (4. Özil, 27. Mchitarjan, 47. Koscielny, 59. Aubameyang, 78. Lacazette - 30. Mousset), Southampton - Fulham 2:0 (23. Romeu, 40. Ward-Prowse), Chelsea - Tottenham 2:0 (57. Pedro, 84. vlastní Trippier), Crystal Palace - Manchester United 1:3 (66. Ward - 33. a 52. Lukaku, 83. Young), Liverpool - Watford 5:0 (9. a 20. Mané, 79. a 82. Van Dijk, 66. Origi), Manchester City - West Ham United 1:0 (59. Agüero z pen.).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články