Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Liverpool se přiblížil titulu, Chelsea poprvé v lize pod Mourinhem prohrála doma

Londýn – Sedmasedmdesát zápasů vydržela fantastická série Chelsea pod Josém Mourinhem – ani v jednom z ligových utkání pod portugalským trenérem neprohrála doma. Nyní porážka přišla v nejhorší možnou dobu – porazil ji poslední Sunderland a klubu ruského oligarchy Romana Abramoviče se tak vzdaluje šance na zisk titulu. Liverpoolu se podařilo i s problémy zvítězit na hřišti Norwiche a týmu z Londýna tak tři kola před koncem odskočil na rozdíl pěti bodů. Čtvrtý Arsenal zvítězil 3:0 na hřišti Hullu, pátý Everton na něj po výhře 2:0 nad Manchesterem United ztrácí stále jeden bod.

Radující se Raheem Sterling
zdroj: EMPICS autor: Stephen Pond

Hvězdou zápasu Norwiche s Liverpoolem se stal již poněkolikáté v sezoně devatenáctiletý útočník Raheem Sterling, jenž dva góly sám vstřelil a na jeden přihrál. Právě Sterling otevřel skóre již ve 4. minutě, kdy pěknou střelou z dálky k levé tyči překonal brankáře Ruddyho. O sedm minut později přihrál před bránu Luisi Suárezovi a ten oslavil jubilejní 30. ligovou trefu v sezoně.

Domácím, kteří se nacházejí pouhé dva body nad sestupovým pásmem, se podařilo snížit po nepovedeném zákroku liverpoolského gólmana Mignoleta, v 62. minutě ale po Sterlingově střele nešťastně míč tečoval Bradley Johnson do vlastní brány. O čtvrt hodiny později se domácí znovu přiblížili na rozdíl jediné branky, centr Martina Olssona využil Robert Snodgrass.

Domácí pak byli aktivnější, v 83. minutě se ocitl v dobré šanci střídající Ricky van Wolfswinkel, vyrovnat ale nedokázal. Liverpool zvítězil pojedenácté v řadě, Norwich naopak zůstal počtvrté za sebou bez bodu.

Nespokojený José Mourinho
zdroj: AP autor: Darren Walsh

Chelsea vyhořela doma se Sunderlandem, Mourinhova série skončila

Chelsea chyběl v bráně nemocný Petr Čech, jehož nahradil Australan Mark Schwarzer. Ten se v 41 letech stal nejstarším hráčem v historii Chelsea, který zasáhl do utkání Premier League. Chelsea vedla od 12. minuty, kdy se volejem po centru z rohového kopu prosadil Samuel Eto'o, Sunderland ale dokázal za devět minut vyrovnat zásluhou Connora Wickhama, který vrátil do sítě vyražený míč.

Rozhodující moment zápasu přišel devět minut před koncem, kdy César Azpilicueta hasil svoji chybu faulem ve vápně a útočník Fabio Borini z penalty rozhodl o prohře svého bývalého klubu. Sunderland, který v týdnu remizoval s Manchesterem City, se po devíti bodových ztrátách dočkal výhry, přesto zůstal na posledním místě.

Arsenal v generálce na finále FA Cupu porazil Hull

Arsenalu se po dlouhé době podařilo zvítězit na venkovní půdě, a navíc s čistým kontem – naposledy se to Gunners povedlo v derby s Tottenhamem. V předehře finále FA Cupu, kde se oba týmy střetnou v polovině května, Arsenal vyhrál na hřišti Hullu 3:0. Tři body pro tým ze severu Londýna se nerodily lehce. Hull hrozil z nebezpečných centrů do šestnáctky, tyč trefil také Jake Livermore, ovšem Szczesny si se všemi situacemi poradil velice sebevědomě a jistým výkonem si řekl o místo v základní sestavě pro finále anglického poháru.

Arsenalu k vítězství pomohl návrat Mesuta Özila do týmu po zranění, vynikající výkon předvedl také Aaron Ramsey. Oba dva jmenovaní přitom byli hned u prvního gólu hostů, když německý záložník poslal z rohu pokutového území přihrávku na Santiho Cazorlu, který prostrčil míč na Ramseyho a ten zakončil ke vzdálenější tyči.

O druhou branku se postaral Podolski znovu po velmi pohledné kombinaci – Giroud centroval na hranici šestnáctky, Ramsey hrudí sklepl na nabíhajícího německého kanonýra, který propálil Harpera. Poslední gól přišel po změně stran. Střelu Ramseyho Harper pouze vyrazil před sebe a Podolski z bezprostřední vzdálenosti dorazil míč do brány. Arsenal si tak připsal důležité tři body do boje o účast v Lize mistrů.

Bony otočil utkání s Newcastlem a přiblížil Swansea k jistotě záchrany

Bony Wilfried dvěma brankami v nastaveném čase prvního i druhého poločasu zařídil obrat Swansea na hřišti Newcastlu. Podobně dokázal skórovat také v novoročním duelu s Manchesterem City. Tým "Labutí" se po dvou porážkách dočkal výhry a posunul se v tabulce na třinácté místo. Domácí prohráli v lize popáté za sebou.

Paulinho střílí branku za Tottenham
zdroj: imago sportfotodienst

Skóre utkání Tottenhamu s Fulhamem otevřel čtvrtou brankou v sezoně Brazilec Paulinho, který na malém vápně doklepl za brankovou čáru centr Christiana Eriksena z přímého kopu. Hosté ale dokázali během dvou minut vyrovnat zásluhou nejlepšího střelce klubu Steva Sidwella, jenž se trefil již posedmé.

Po změně stran vrátil "Kohoutům" hlavou vedení dvacetiletý útočník Harry Kane. Angličan nastoupil v této sezoně od první minuty pouze v tomto duelu a předchozích dvou a pokaždé dokázal skórovat. Třetí branku domácích přidal francouzský obránce Younes Kaboul. Sidwell třináct minut před koncem neproměnil pokutový kop, Fulham tak po dvou výhrách vyšel bodově naprázdno a zůstává na sestupové osmnácté příčce.

O jedinou branku v dalším malém londýnském derby na hřišti West Hamu se pro Crystal Palace po necelé hodině hry postaral Mile Jedinak. Australan z penalty potrestal faul Pabla Armery na pronikajícího útočníka Camerona Jeromeho. Hosté v posledních pěti duelech inkasovali pouze dvě branky, obě v minulém kole na hřišti Evertonu. West Ham prohrál potřetí za sebou.

Everton si poradil s United

První gól zápasu mezi Evertonem a Manchesterem United vstřelil obránce Leighton Baines z pokutového kopu za ruku Phila Jonese. Na 2:0 zvýšil ve 43. minutě Kevin Mirallas, jenž si naběhl na přihrávku Seamuse Colemana. Manchester navíc za první poločas ani jednou nevystřelil na bránu. Šanci navýšit skóre měl v 77. minutě po Mirallasově centru Steven Naismith, netrefil se však mezi tyče.

Ani o tři minuty později tentýž hráč přízemní střelou brankáře De Geu nepřekonal. V závěru zápasu se ocitl v šanci útočník hostů Wayne Rooney, brankář Howard však jeho střelu chytil. Manchester tak po jedenácté prohře v ročníku zůstává na sedmém místě o šest bodů za Tottenhamem, má ale zápas k dobru.

Citizens porazili West Bromwich a přiblížili se k Chelsea

Fotbalisté Manchesteru City po dvou bodových ztrátách zabrali a porazili 3:1 West Bromwich. Přiblížili se díky tomu na rozdíl bodu k druhé Chelsea a šest bodů na vedoucí Liverpool, navíc mají o jeden odehraný zápas méně. West Bromwich je tři body nad pásmem sestupu, na jediný gól Albionu nahrál Matěj Vydra.

Favorizovaní domácí získali na Etihad Stadium dvougólové vedení už po deseti minutách, poté co se trefili Argentinci Zabaleta a Agüero. O záchranu bojující hosté snížili v 16. minutě po rychlém brejku, v němž český reprezentant Vydra přiťuknul míč Dorransovi, jenž nedal střelou k tyči Hartovi šanci.

Ještě do přestávky nicméně vrátil City dvougólové vedení další Argentinec, stoper Demichelis. Ve druhém poločasu se už skóre neměnilo, Vydra šel ze hřiště po hodině hry.

Výsledky 35. kola Premier League:

Tottenham – Fulham 3:1 (35. Paulinho, 48. Kane, 62. Kaboul – 37. Sidwell), Aston Villa – Southampton 0:0, Cardiff – Stoke 1:1 (51. Whittingham z pen. – 45.+3 Arnautovič z pen.), Newcastle – Swansea 1:2 (23. Ameobi – 45.+1 a 90.+2 Wilfried), West Ham United – Crystal Palace 0:1 (59. Jedinak z pen.), Chelsea – Sunderland 1:2 (12. Eto – 18. Wickham, 81. Borini z pen.), Norwich – Liverpool 2:3 (54. Hooper, 77. Snodgrass – 4. a 62. Sterling, 11. Suárez), Hull – Arsenal 0:3 (45. a 54. Podolski, 31. Ramsey), Everton – Manchester United 2:0 (28. Baines z pen., 43. Mirallas), Manchester City - West Bromwich 3:1 (3. Zabaleta, 10. Agüero, 36. Demichelis - 16. Dorrans).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články