Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Liverpool remizoval na West Hamu, Agüero hattrickem zařídil výhru City nad Arsenalem

Náskok se ztenčuje. Liverpool remizoval na hřišti West Hamu 1:1 a tabulku anglické ligy tak vede už jen o tři body před fotbalisty Manchesteru City. Ty nečekaná prohra z minulého zápasu s Newcastlem nerozhodila. Spíše naopak. Ve šlágru 25. kola přejeli Arsenal 3:1, o což se hlavní měrou postaral hattrickem Sergio Agüero. Citizens tak opět zatlačili na vedoucí Liverpool, na který mají ztrátu bod. Lídr má ale zápas k dobru. Dařilo se i druhému celku z Manchesteru United, kteří vyhráli v Leicesteru 1:0. Stejným poměrem zdolal Tottenham Newcastle. Chelsea doma rozstřílela poslední Huddersfield 5:0.

Utkání West Ham United - Liverpool
zdroj: ČTK/AP

Zatímco v předchozích čtyřech vzájemných zápasech nastříleli "Reds" londýnskému soupeři vždy čtyři góly, tentokrát se prosadil jen útočník Sadio Mané, navíc sporně.

Senegalský reprezentant ve 22. minutě poslal jedenáctým gólem v sezoně favorizované hosty do vedení, i když televizní záběry ukázaly, že autor finální přihrávky James Milner byl předtím v ofsajdu. Náskok ale vydržel svěřencům Jürgena Kloppa jen šest minut. Po rozehrání nepřímého kopu Michail Antonio křížnou střelou po zemi o tyč vyrovnal a Liverpool podruhé za sebou bral jen bod.

Sergio Agüero z Manchesteru City slaví gól
zdroj: ČTK/PA/ autor: Nick Potts

Citizens vstoupili do zápasu skvěle, už po 46 vteřinách otevřel Agüero skóre hlavou. Postaral se tak o druhý nejrychlejší gól ročníku Premier League. Hosté srovnali po rohovém kopu v 11. minutě zásluhou obránce Koscielného.

Těsně před poločasem se ale proti německému brankáři Lenovi opět prosadil Agüero. Po změně stran přidal třetí branku a se 14 góly je třetím nejlepším střelcem soutěže.

Arsenal prohrál s Manchesterem City už popáté v řadě a klesl za pohárové příčky na šesté místo. Pro třicetiletého kanonýra to byl už desátý třígólový zápas v dresu Manchesteru City v Premier League, pouze Alan Shearer dal o jeden hattrick v historii víc.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool remizoval s West Hamem a vede ligu jen o tři body

Útočník Marcus Rashford v jubilejním 100. startu v anglické lize zařídil vítězství Manchesteru United 1:0 na hřišti Leicesteru. Pro jednadvacetiletého anglického reprezentanta to byla už 26. ligová branka, na stovku startů v dresu "Rudých ďáblů" dosáhl jako druhý nejmladší po Ryanu Giggsovi.

Rashford rozhodl zápas už v 9. minutě, kdy zužitkoval pohotový Pogbův centr devátým gólem v sezoně. United vyhráli deváté z deseti soutěžních utkání pod vedením trenéra Oleho Gunnara Solskjaera. Norskému kouči pokazila bilanci jen předchozí remíza s Burnley.

Radost Marcuse Rashforda z Manchester United ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Bradley Collyer

United vyhráli deváté z deseti soutěžních utkání pod vedením trenéra Oleho Gunnara Solskjaera. Norskému kouči kazí bilanci jen předchozí remíza s Burnley (2:2). Manchester také vyhrál pátý venkovní duel v řadě, což se mu naposledy povedlo v říjnu 2012, kdy slavný klub vedl ještě Sir Alex Ferguson. Leicester čeká na vítězství v anglické lize už čtyři utkání, za tu dobu vytěžil jediný bod.

Higuaín otevřel skóre v 16. minutě, kdy zužitkoval Kantého kolmici do vápna a nekompromisní střelou na přední tyč překonal Lössla.

V 45. minutě zvýšil z penalty Hazard a oba úspěšní střelci zaznamenali po gólu i v druhém poločase. Nejprve Hazard v 66. minutě zakončil z úhlu po kličce brankáři a o tři minuty později se povedla nádherná rána zpoza pokutového území Higuaínovi. Argentinský kanonýr se jako první hráč Chelsea od roku 2000 prosadil dvakrát při domácím debutu.

Konečný výsledek stanovil Luiz, Chelsea je dva body od pátých United a tři od šestého Arsenalu.

Gonzalo Higuaín se raduje z gólu v dresu Chelsea
zdroj: REUTERS autor: David Klein

Tottenham v prvním poločase nevyužil několik příležitostí k úvodnímu gólu. Po Lamelově hlavičce zachránila Dúbravku branková konstrukce a Sissokovu střelu po signálu z rohového kopu bývalý brankář pražské Sparty zneškodnil.

Po změně stran byl blízko vedoucímu gólu i Newcastle, Rondón ale trefil hlavou pouze levou tyč Llorisovy brány. Oba celky si vypracovaly řadu dalších šancí, jediný gólový moment ale přišel až v 83. minutě. Son Hung-min napřáhl z hranice vápna a míč propadl Dúbravkovi pod tělem do sítě.

"Kohouti" neremizovali v 29. zápase Premier League v řadě a vytvořili nový rekord soutěže.

Wolverhampton zvítězil na hřišti Evertonu 3:1. Souboj sousedů v tabulce začaKłpe pro hostující "Vlky", když se po sedmi minutách hry trefil z penalty Neves. O dvacet minut později srovnal parádní ránou a prvním gólem v Premier League Gomes.

Wolves ale ještě do pauzy udeřili podruhé přesnou hlavičkou Jiméneze a po změně stran přidal třetí gól Dendoncker. Po výhře se na sedmém místě tabulky odpoutali od svého soupeře na rozdíl pěti bodů.

Anglická fotbalová liga - 25. kolo:

Tottenham - Newcastle 1:0 (83. Son Hung-Min), Brighton - Watford 0:0, Burnley - Southampton 1:1 (90.+4 Barnes z pen. - 55. Redmond), Chelsea - Huddersfield 5:0 (16. a 69. Higuaín, 45.+1 z pen. a 66. Hazard, 86. Luiz), Crystal Palace - Fulham 2:0 (25. Milivojevič z pen., 87. Schlupp), Everton - Wolverhampton 1:3 (27. Gomes - 7. Neves z pen., 45. Jiménez, 66. Dendoncker), Cardiff - Bournemouth 2:0 (5. z pen. a 46. Reid), Leicester - Manchester United 0:1 (9. Rashford), Manchester City - Arsenal 3:1 (1., 44. a 61. Agüero - 11. Koscielny), West Ham United - Liverpool 1:1 (28. Antonio - 22. Mané).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články