Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Liverpool prodloužil smlouvu s Jarošem a poslal ho hostovat do Rakouska

Angažmá českého brankáře Vítězslava Jaroše v Liverpoolu bude pokračovat. Anglický velkoklub s ním totiž prodloužil smlouvu do léta 2026. Dvaadvacetiletého gólmana zároveň poslal na půlroční hostování bez opce do Štýrského Hradce. O délce nového kontraktu informovala agentura Sport Invest, která hráče zastupuje.

Vítězslav Jaroš v dresu Liverpoolu
zdroj: REUTERS

Jaroš přišel do Liverpoolu v roce 2017 z pražské Slavie. Účastník loňského mistrovství Evropy fotbalistů do 21 let ještě za A-tým aktuálního lídra Premier League ani jednou nenastoupil, v sedmi soutěžních zápasech se dostal alespoň na lavičku. V minulosti hostoval v irském celku St Patrick's Athletic a v nižších anglických soutěžích v Notts County a Stockportu.

"Musel jsem prodloužit smlouvu minimálně o tu dobu, na kterou budu odcházet. Když se člověk vrátí z hostování do Liverpoolu, musí mít ještě dva roky smlouvu. Všechny rozhovory v Liverpoolu byly pozitivní. Je vidět, že do budoucna mě v Liverpoolu chtějí a furt se mnou mají plány," uvedl v audio nahrávce od Sport Investu Jaroš.

Štýrskému Hradci patří po podzimní části rakouské ligy druhé místo v tabulce o dva body za obhájcem titulu Salcburkem. V únoru ho čeká úvodní vyřazovací kolo Evropské konferenční ligy proti Slovanu Bratislava.

"Když zájem Štýrského Hradce rostl a promluvil jsem si se (sportovním ředitelem) Andreasem Schickerem a trenérem gólmanů Stefanem Lochem, nemusel jsem dlouho přemýšlet," citovala Jaroše fanouškovská stránka klubu SturmGrazInside na sociálních sítích.

"To hostování se urodilo celkem rychle. Obrovský zájem byl jednou z věcí, která mě hodně nalákala. První dojmy jsou super. Myslím, že snaha sesadit Salcburk tam bude. Fotbal se hraje kvůli tomu, aby se vyhrávalo. Bylo by to krásné, ale nechci nic předbíhat," dodal Jaroš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články