Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liverpool přejel Arsenal. Zastřílela si i Chelsea, United naopak opět vybouchli

Po ztrátě s Burnley se fotbalisté Chelsea vrátili na vlnu vítězství. Londýnský celek si ve 12. kole anglické ligy připsal dominantní triumf 3:0 na hřišti Leicesteru a upevnil si první místo v tabulce. Čtyři body ztrácí na lídra třetí Liverpool, který přejel Arsenal 4:0. Neuspěl naopak čtvrtý West Ham, když ve Wolverhamptonu padl 0:1. Trápení potvrdil i Manchester United, který prohrál na půdě Watfordu 1:4, naopak Manchester City si poradil s Evertonem 3:0 a je znovu druhý. Tottenham doma porazil Leeds po obratu 2:1 a v anglické lize vyhrál poprvé pod vedením nového trenéra Antonia Conteho.

Kouč Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer
zdroj: REUTERS autor: David Klein

West Ham zvítězil v posledních čtyřech ligových duelech, recept na obranu Wolverhamptonu ale nenašel. Jediný gól zápasu dal v 58. minutě střelou z hranice vápna Jiménez. Pouze na lavičce "Kladivářů" strávili utkání Vladimír Coufal a Alex Král. "Vlci" se ziskem tří bodů posunuli na šesté místo tabulky.

O branky Liverpoolu se postupně postaralo kompletní hvězdné ofenzivní trio Mané, Jota, Salah. Dohromady dali v úvodu ligové sezony už 23 branek, Salah s 11 zásahy vévodí tabulce střelců. Čtvrtý gól přidal střídající Minamino. "Reds" porazili Arsenal v domácím ligovém duelu pošesté v řadě a pokaždé mu nasázeli alespoň tři branky. "Kanonýři" prohráli po deseti zápasech, přesto zůstávají pátí.

Chelsea v úvodním dějství dominovala a soupeře přestřílela 9:0. Převahu přetavil v úvodní trefu Rüdiger, "Lišky" inkasovaly po standardní situaci už poosmé v sezoně. Druhý zásah přidal přesnou střelou k tyči Kanté, který v Leicesteru odehrál mistrovskou sezonu 2015/16.

Po změně stran pojistil výsledek střídající Pulisic a "Blues" uspěli v osmém z posledních devíti soutěžních utkání. Leicester nevyhrál potřetí v řadě a zůstává v druhé polovině tabulky.

V nepřesvědčivých výkonech pokračuje Manchester United, který získal jen čtyři body z posledních sedmi ligových utkání. Na hřišti Watfordu prohrával po prvním poločase o dvě branky, Sarr navíc neproměnil penaltu.

Po pauze snížil střídající Van de Beek, snahu o vyrovnání ale zkomplikovalo "Rudým ďáblům" vyloučení Maguirea z 69. minuty. Kapitán United viděl první červenou kartu ve 121. utkání za klub.

V závěru navíc přidali další branky Joao Pedro a Dennis. United utrpěli nejvyšší porážku proti nováčkovi po 32 letech a propadli se na sedmé místo, Watford je šestnáctý.

Fotbalisté Manchesteru City zvítězili doma nad Evertonem 3:0 a vrátili se na druhé místo tabulky. Obhájci mistrovského titulu ztrácejí na vedoucí Chelsea tři body. Hráči City měli od začátku převahu, ale dlouho zahazovali šance. Až ve 44. minutě Cancelo "šajtlí" za obranu vyslal do úniku Sterlinga a ten zblízka překonal spoluhráče z anglické reprezentace Pickforda. Šestadvacetiletý křídelník tak stylově oslavil svůj 300. zápas v Premier League.

Domácí favorité ovládli i druhý poločas. V 55. minutě zvýšil Rodri výstavní ranou po odraženém míči a v závěru uzavřel skóre Silva střelou zblízka. Everton protáhl ligovou šňůru bez vítězství na šest utkání a patří mu 11. příčka.

Aston Ville vyšel při premiéře trenéra Stevena Gerrarda závěr, v 84. a 89. minutě rozhodli Watkins a Mings. Podobně si vedl i Norwich poprvé pod Deanem Smithem. V 79. minutě vstřelil vítěznou branku stoper Hanley, jenž se v nejvyšší anglické soutěži gólově prosadil po bezmála deseti letech.

"Kanárci" výhrou odsunuli na poslední příčku Newcastle, který ani ve 12. utkání sezony nezvítězil. "Straky" proti Brentfordu dvakrát prohrávaly, alespoň bod jim zařídil čtvrt hodiny před koncem Saint-Maximin.

Divoký výsledek 3:3 se zrodil i v zápase Burnley - Crystal Palace. Posledních šest minut odehrál za domácí reprezentační útočník Matěj Vydra.

Leeds v první půli nedovolil Tottenhamu jedinou střelu na branku a ve 44. minutě ho poslal do vedení James. Londýnský tým se ale po přestávce zvednul. Nejprve v 58. minutě vyrovnal Höjbjerg a za dalších 11 minut otočil stav Reguilón. Conteho svěřenci si polepšili na sedmé místo, Leeds je v tabulce až sedmnáctý těsně nad sestupovým pásmem.

Anglická liga - 12. kolo:

Leicester - Chelsea 0:3 (14. Rüdiger, 28. Kanté, 72. Pulisic), Burnley - Crystal Palace 3:3 (19. Mee, 28. Wood, 49. Cornet - 8. a 36. Benteke, 42. Guéhi), Newcastle - Brentford 3:3 (10. Lascelles, 39. Joelinton, 75. Saint-Maximin - 11. Toney, 31. Henry, 61. vlastní Lascelles), Norwich - Southampton 2:1 (8. Pukki, 79. Hanley - 4. Adams), Watford - Manchester United 4:1 (28. King, 44. Sarr, 90.+2 Joao Pedro, 90.+6 Dennis - 50. Van de Beek), Wolverhampton - West Ham United 1:0 (58. Jiménez), Liverpool - Arsenal 4:0 (39. Mané, 52. Jota, 74. Salah, 77. Minamino), Manchester City - Everton 3:0 (44 Sterling, 55. Rodri, 86. Silva), Tottenham - Leeds 2:1 (58. Höjbjerg, 69. Reguilón - 44. James).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články