Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Liverpool otočil zápas s Aston Villou a přiblížil se pohárovým příčkám

Londýn – Fotbalisté Liverpoolu odčinili zaváhání z minulého kola a na hřišti Aston Villy vyhráli 2:1. Reds sice po půl hodině prohrávali, ale v druhé půlce zápas otočili, když rozhodující branku vstřelil z penalty kapitán týmu Steven Gerrard. Na pátý Arsenal nyní ztrácejí pět bodů.

Slavící Steven Gerrard
zdroj: Isifa

Liverpool ve Villa Parku prohrával po půlhodině zápasu, kdy se prosadil Christian Benteke. Belgický reprezentační útočník skóroval posedmé v posledních osmi ligových zápasech a s 14 brankami mu scházejí tři zásahy k vyrovnání klubového rekordu Dwighta Yorka.

Hosté na jeho gól odpověděli krátce po změně stran, když se z úrovně pokutového kopu trefil Jordan Henderson. O třech bodech pro mužstvo z Anfield Road rozhodl faul Nathana Bakera na Luise Suáreze, po kterém kapitán hostů Gerrard proměnil pokutový kop.

Liverpoolu tak vyšla odveta za prosincovou ligovou prohru v domácím prostředí a na pohárové příčky má pětibodovou ztrátu. Aston Villa po výhrách nad Readingem a QPR tentokrát neuspěla a zůstává v sestupovém pásmu. Patří jí osmnáctá příčka.

Chelsea nezvládla duel se Southamptonem, Rosický byl u výhry Arsenalu

Fotbalisté Chelsea překvapivě nezvládli duel se Southamptonem a na jeho hřišti prohráli 2:1. Londýňané díky bodové ztrátě klesli na čtvrté místo tabulky. Na třetí příčce je vystřídal Tottenham, jenž zvládl duel se Swansea. Radovali se i hráči Arsenalu v sestavě s Tomášem Rosickým, kteří doma rozstříleli Reading 4:1.

Petr Čech inkasuje branku v zápase se Southamptonem
zdroj: Isifa

Další vítězství si na své konto připsali i fotbalisté Manchesteru United, kteří díky vlastní brance Brambela porazili Sunderland 1:0 a opět se o něco přiblížili jubilejnímu dvacátému titulu. Rudí ďáblové si připsali již sedmou výhru v řadě a v čele tabulky mají před druhým Manchesterem City, který porazil Newcastle jasně 4:0, náskok patnácti bodů.

Rozhodující moment utkání v Sunderlandu nastal v sedmadvacáté minutě. Míč se dostal na levé křídlo k Robinu van Persiemu, který si několika kličkami pohrál s obránci Sunderlandu, avšak jeho střela šla mimo branku. Naneštěstí pro domácí si však stoper Titus Bramble míč stehnem nasměroval do vlastní sítě.

Domácí si do konce utkání žádnou gólovou šanci nevytvořili a opět potvrdili, že se jim proti rudým ďáblům nedaří. Ve vzájemných zápasech totiž dokázali United porazit jen jednou, v březnu 1997, kdy vyhráli 2:1. United si díky tomu připsali 25. výhru v sezoně. Naopak Sunderland čeká na ligovou výhru již osm zápasů v řadě.

Chelsea s Petrem Čechem v brance prohrála na hřišti Southamptonu poprvé od listopadu 2000. V prvním vzájemném duelu v sezoně také ztratila s ligovým nováčkem body po domácí remíze 2:2.

Dnes prohrávali svěřenci trenéra Beníteze od 23. minuty, kdy se prosadil Rodriguez. Za deset minut sice vyrovnal Terry, jenže prakticky vzápětí překonal Čecha z přímého kopu Lambert a v tomto ročníku se trefil už pošestnácté. Je tak nejlépe střílejícím Angličanem soutěže a posunul Southampton na 13. místo v tabulce.

Fotbalisté Manchesteru City doma nadělili Newcastlu čtyři góly a zaznamenali už 11. výhru z 13 vzájemných střetnutí. "Citizens" zajistili ještě do přestávky dvougólové vedení Tévez a Silva, po změně stran přidal další branku kapitán Kompany a skóre završil půl hodiny před koncem vlastní gól hostujícího Percha.

Arsenal, v jehož dresu odehrál celý zápas i Tomáš Rosický, uštědřil v této sezoně již třetí porážku Readingu, kterého po podzimní ligové výhře 5:2 a pohárové přestřelce 7:5 tentokrát zdolal 4:1. "Gunners" šli do vedení díky Gervinhově brance, další góly ve druhém poločase přidali Cazorla a Giroud. Na jejich trefy dokázal ještě zareagovat hostující Robson-Kanu, skóre uzavřel z penalty v 77. minutě Arteta.

Arsenal tak dokázal uspět i ve 12. vzájemném zápase s posledním týmem ligové tabulky a na pátém místě ztrácí už jen dva body na Chelsea.

Anglická fotbalová liga - 31. kolo:

Sunderland - Manchester United 0:1 (27. vlastní Bramble), Arsenal - Reading 4:1 (11. Gervinho, 48. Cazorla, 67. Giroud, 77. Arteta z pen. - 68. Robson-Kanu), Manchester City - Newcastle 4:0 (41. Tévez, 45.+1 Silva, 56. Kompany, 69. Y. Touré), Southampton - Chelsea 2:1 (23. Rodriguez, 35. Lambert - 33. Terry), Swansea - Tottenham 1:2 (71. Michu - 7. Vertonghen, 21. Bale), West Ham United - West Bromwich 3:1 (16. a 80. Carroll, 28. O˙Neil - 87. Dorrans z pen.), Wigan - Norwich 1:0 (81. Koné), Aston Villa - Liverpool 1:2 (31. Benteke - 47. Henderson, 60. Gerrard z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články