Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Liverpool otočil skóre proti Burnley, Everton zničil West Bromwich

Londýn - Vzhledem k čtvrtfinále FA Cupu nabídl víkendový program Premier League pouze čtyři zápasy. Všechny skončily vítězstvím domácích. Liverpool sice s Burnley prohrával, ale brankami Wijnalduma s Canem převážil misky vah na svou stranu. Everton nezaváhal s WBA, který rozstřílel poměrem 3:0. Bournemouth sice proti West Hamu zahodil dvě penalty, přesto po hattricku Joshuy Kinga slavil zisk plného počtu bodů.

Fotbalisté Liverpoolu slaví rozhodující gól do sítě Burnley
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Burnley je v probíhajícím ročníku Premier League vůbec nejhorším celkem na hřištích soupeřů. Svěřenci trenéra Seana Dychea získali mimo svůj stadion pouhé dva body, ale v Liverpoolu začali skvěle.

Už v 7. minutě zchladil obecenstvo Ashley Barnes, který si na hranici ofsajdu naběhl na prudký centr a ve skluzu usměrnil míč za záda Simona Mignoleta. Svěřenci kouče Kloppa se nemohli dostat do tempa. Vysvobození přišlo až v nastaveném čase prvního poločasu. Georginio Wijnaldum se nejlépe zorientoval v pokutovém území a střelou zblízka vyrovnal.

Po změně stran se hrálo víceméně pouze na branku hostí a domácí korunovali zlepšený výkon v 61. minutě. Emre Can napřáhl zhruba z dvaceti metrů a přesnou střelou po zemi překonal Toma Heatona.

Lukaku dorovnal Kanea, zaznamenal 19. ligový gól 

Mužstvo z města Beatles rozhodlo o svém triumfu v závěru první půle. Nejprve skóroval Mirallas a vzápětí zdvojnásobil náskok Schneiderlin, který zaznamenal první trefu od lednového příchodu z Manchesteru United.

Ve druhé půli pojistil tříbodový zisk liverpoolského celku Lukaku, čímž dorovnal nejlepšího střelce anglické ligy, Harryho Kanea z Tottenhamu. Trenér West Bromwiche Tony Pulis tak příliš neoslavil jubilejní 300. utkání na pozici kouče v Premier League.

Romelu Lukaku překonává brankáře Fostera z WBA
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

Bournemouth dostal v 9. minutě k dispozici první penaltu, King ji však neproměnil a na druhé straně úřadoval Antonio. Domácí kanonýr nicméně své zaváhání napravil, když v rozmezí patnácti minut otočil skóre. Ayew sice srovnal, ale King třetím gólem rozhodl.

Niasse se stal hrdinou záchranářské bitvy Hullu proti Swansea. Hráč, který u "Tigers" hostuje z Evertonu, vstřelil obě branky při vítězství 2:1. Za hosty pouze zkorigoval stav obránce Mawson po přesném centru dirigenta Sigurdssona.

Anglická fotbalová liga - 28. kolo:

Liverpool - Burnley 2:1 (45.+1 Wijnaldum, 61. Can - 7. Barnes), Everton - West Bromwich 3:0 (39. Mirallas, 45.+1 Schneiderlin, 82. Lukaku), Bournemouth - West Ham United 3:2 (31., 48. a 90. King - 10. Antonio, 83. Ayew),  Hull - Swansea 2:1 (69. a 78. Niasse - 90.+1 Mawson).

Zápasy Arsenal - Leicester, Chelsea - Watford, Crystal Palace - Tottenham, Middlesbrough - Sunderland a Southampton - Manchester United byly odloženy kvůli čtvrtfinále Anglického poháru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články