Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Liverpool opouští první místo, Merseyside derby gól nenabídlo. Kepa přispěl k výhře Chelsea

Další pikantní duel Liverpool odehrál s bezbrankovou remízou. Po dělbě bodů s Manchesterem United Reds zase neporazili rivala a v 29. kole Premier League v Merseyside derby se rozešli s Evertonem smírně po výsledku 0:0. Manchester City tak o bod už vede tabulku, když porazil Bournemouth 1:0. Svou první remízu v letošním ročníku uhrál Tottenham až v 29. utkání. Stalo se tak v derby mezi Kohouty a Arsenalem, které skončilo výsledkem 1:1. Po odmlce gólman Kepa Arrizabalaga přispěl v derby s Fulhamem k výhře Chelsea 2:1. 

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool zaváhal v derby s Evertonem a přišel o první místo

Everton naposledy porazil slavnějšího rivala v říjnu 2010, kdy vyhrál po gólech Cahilla a Artety 2:0. Liverpoolské týmy spolu remizovaly bez branek počtyřiatřicáté, což je nejvíce výsledků 0:0 v historii Premier League.

Do jediné vážnější šance se v první půli dostal liverpoolský kanonýr Salah, ale jeho střelu z pravé strany zneškodnil Pickford. Ve druhé půli se blýskl také brankář hostů Allison, jenž chytil hlavičku Calverta-Lewina. Více gólových příležitostí se v jubilejním derby nenaskytlo a oba týmy si tak rozdělily body.

Aubameyang v závěru zahodil penaltu, válka o severní Londýn vítěze nepoznala

Arsenal poslal do vedení v 16. minutě ve svém posledním severolondýnském derby před letním přesunem do Juventusu záložník Ramsey. Velšský reprezentant běžel po Sánchezově chybě od půlky hřiště sám na Llorise a po kličce zakončil do odkryté branky.

Kohouti drželi do konce úvodního dějství svého soupeře pod tlakem a vyrovnat mohli v 44. minutě. Brankář Leno ale vychytal nejprve z bezprostřední blízkosti Eriksena a následně fantastickým reflexem vyrazil na roh i Sissokovu dorážku.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal nedal v nastavení penaltu a s Tottenhamem hrál 1:1

Obrana "Kanonýrů" přesto první venkovní čisté konto v sezoně neuhájila. V 73. minutě přistrčil Mustafi v pokutovém území Kanea a sám faulovaný útočník nařízenou penaltu bezpečně proměnil.

V nastavení kopali penaltu také hosté, po kontaktu se Sánchezem upadl ve vápně střídající Aubameyang. Pokutový kop ale nejlepšímu střelci Arsenalu zneškodnil brankář Lloris. V závěru ještě viděl červenou kartu po ostrém skluzu Torreira.

Gólman Kepa se vrátil do sestavy Chelsea, rozhodl Jorginho

Diváci na stadionu Craven Cottage v londýnském derby Chelsea s Fulhamem viděli všechny tři góly v prvním poločase v rozmezí jedenácti minut.

Nejprve se trefil za hosty ve 20. minutě argentinský útočník Higuaín, který usměrnil za záda brankáře Rica Azpilicuetův centr. O sedm minut později srovnal po rohu obránce Chambers, ale nerozhodný stav netrval dlouho. V 31. minutě rozhodl z hranice vápna po Hazardově přihrávce technickou střelou Jorginho.

V závěrečných minutách se navrátilec do sestavy gólman Kepa Arrizabalaga musel činit při pokusech Aleksandra Mitroviče či Joe Bryana. Do sítě mu sice prošel míč z kopačky Ryana Sessegnona, ale rozhodčí v poslední minutě odmával ofsajd.

Hazard se stal třetím hráčem v klubové historii po Lampardovi a Drogbovi, který překonal v Premier League metu 50 gólů i přihrávek. Momentálně má na kontě 81 branek a 50 asistencí. Fulham je prvním týmem, který prohrál deset londýnských derby v jedné sezoně.

Citizens porazili Bournemouth jen těsně

Manchester City se na hřišti Bournemouthu prosadil pouze v 55. minutě, kdy Mahréz propálil po Silvově přihrávce brankáře Boruce. Další šance Citizens zneškodnil výborný Boruc, při Agüerově lobu pomohlo polskému brankáři břevno.

Manchester United prohrával od 26. minuty po gólu Valeryho, po změně stran ale skóre otočili slepenými trefami Pereira a Lukaku. Čtvrt hodiny před koncem si pátou brankou v sezoně vytvořil osobní střelecký rekord výstavní ránou z přímého kopu Ward-Prowse a vyrovnal.

"Rudí ďáblové" ale nakonec přece jen získali všechny tři body. V 88. minutě se z hranice vápna podruhé prosadil Lukaku. V závěru ještě neproměnil Pogba penaltu.

Crystal Palace šel v Burnley do vedení po vlastním gólu Bardsleyho a poprvé v historii skóroval v devíti venkovních zápasech v řadě. V druhé půli se podruhé za sebou venku trefila zimní posila Batshuayi a třetí gól hostů přidal Zaha. Anglický křídelník má z posledních šesti zápasů bilanci pěti gólů a jedné asistence. Burnley v závěru zkorigovalo výsledek, druhou porážku po sobě ale neodvrátilo.

Fotbalisté Watfordu zvítězili nad Leicesterem 2:1 díky gólu střídajícího útočníka Andreho Graye z 92. minuty. Skóre utkání otevřel už v 5. minutě Deeney, který se prosadil hlavou po standardní situaci. Ve druhém poločase vyrovnal Vardy, kterého našel perfektním pasem mezi obránci Tielemans.

Výhru domácím zařídil v nastaveném čase Gray. Na hranici vápna si zpracoval přihrávku od Deeneyho a pohotově zakončil. Leicester ztratil už třetí zápas v Premier League v nastavení a z posledních pěti duelů získal pouze tři body za vítězství proti Brightonu.

Anglická fotbalová liga - 29. kolo:

Tottenham - Arsenal 1:1 (74. Kane z pen. - 16. Ramsey), Bournemouth - Manchester City 0:1 (55. Mahréz), Brighton - Huddersfield 1:0 (79. Andone), Burnley - Crystal Palace 1:3 (90. Barnes - 15. vlastní Bardsley, 48. Batshuayi, 76. Zaha), Manchester United - Southampton 3:2 (59. a 88. Lukaku, 53. Pereira - 26. Valery, 75. Ward-Prowse), Wolverhampton - Cardiff 2:0 (16. Jota, 18. Jiménez), West Ham - Newcastle 2:0 (7. Rice, 42. Noble z pen.), Watford - Leicester 2:1 (5. Deeney, 90.+2 Gray - 75. Vardy), Fulham - Chelsea 1:2 (27. Chambers - 20. Higuaín, 31. Jorginho), Everton - Liverpool 0:0.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články