Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Liverpool na triumf City odpověděl výhrou nad Burnley. Arsenal ukončil sérii "Red Devils"

Přetahovaná o titul zůstává i po 30. kole neměnná. Manchester City zdolal díky hattricku Raheema Sterlinga Watford 3:1 a vzhledem k faktu, že doma nezaváhal ani Liverpool, je rozdíl stále jednobodový. "Reds" sice s Burnley prohrávali, ale po obratu zvítězili 4:2. Ztratil naopak třetí Tottenham, který padl v Southamptonu 1:2, a také Chelsea, jež remizovala 1:1 s Wolverhamptonem. Arsenal v očekávaném šlágru porazil 2:0 Manchester United a ukončil ligovou neporazitelnost trenéra Oleho Gunnara Solskjaera.

Je nám líto, video expirovalo.
Liverpool otočil duel s Burnley, dvakrát skórovali Mané s Firminem

Burnley se ujalo na Anfield Road překvapivého vedení už v šesté minutě. Westwood zakroutil rohový kop směrem do branky a míč zapadl do sítě za Allisonova záda. Strážce domácí svatyně na míč nedosáhl i kvůli ostrému souboji s Tarkowskim, ale sudí Marriner posoudil střet jako čistý.

"Reds" odpověděli v 19. minutě, kdy Salah našel před brankou osamoceného Firmina. Brazilský útočník dal deset ligových branek i ve své čtvrté sezoně v Premier League. O deset minut později navíc Salah vybojoval míč po chybné rozehrávce hostů a Mané se technickou střelou trefil přesně k tyči.

V 67. minutě pak "namazal" brankář Heaton do úniku Salahovi a po jeho akci se podruhé v zápase prosadil Firmino. V nastaveném čase ještě našel český reprezentant Vydra ve vápně skórujícího Gudmundssona, ale vyrovnat už se Burnley nepodařilo. Naopak. Podruhé v utkání skóroval Mané.

Liverpool získal ve 30 kolech 73 bodů a vyrovnal klubový rekord ze sezony 1987/88.

Arsenal složil proti Manchesteru United úspěšný reparát

V prestižním duelu otevřel skóre v 17. minutě Xhaka, který střelou z dálky překvapil De Geu. "Rudí ďáblové" mohli v průběhu prvního poločasu vyrovnat, ale Lukaku i Fred trefili pouze brankovou konstrukci.

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal skolil Manchester United a posunul se na čtvrté místo

Po změně stran "Kanonýry" několikrát podržel gólman Leno, jenž opět dostal přednost před Čechem, a v 69. minutě stanovil konečné skóre z pokutového kopu Aubameyang. Útočník z Gabonu tak alespoň částečně napravil penaltové zaváhání z minulého utkání proti Tottenhamu, kde v nastaveném čase selhal.

Manchester United prohrál s Arsenalem po čtyřech zápasech a v tabulce Premier League na něj ztrácí dva body.

"Citizens" doma splnili úlohu favorita

Sterling nasázel soupeři tři góly v rozmezí 46. a 59. minuty. Nejprve zužitkoval přiťuknutí Agüera a o čtyři minuty později uklidil do odkryté branky Mahrézovu přihrávku. Třetí gól přidal po náběhu za obranu a technickém zakončení k tyči.

Čtyřiadvacetiletý křídelník se stal po Sergiu Agüerovi a Carlosi Tévezovi třetím hráčem Manchesteru City, který dal v Premier League více než jeden hattrick. Watford dokázal už pouze snížit po spolupráci dvou střídajících hráčů Deeneyho a zakončujícího Deulofeua.

Raheem Sterling z Manchesteru City se raduje ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/PA/ autor: Martin Rickett

Chelsea pouze remizovala na svém hřišti s Wolverhamptonem 1:1. Hosté skórovali ze svého prvního pokusu mezi tři tyče, když si několikrát vyměnili míč Jota s Jiménezem, který i s pomocí teče obránce překonal v 56. minutě Arrizabalagu. Jiménez se trefil pošesté z posledních sedmi zápasů.

"Blues" navzdory velké střelecké převaze dlouho nemohli překonat obranu hostů v čele s brankářem Patríciem, nakonec se jim to povedlo až ve druhé minutě nastaveného času. Hazard si navedl míč do středu a umístěnou střelou k tyči zajistil svému týmu bod.

Tottenham selhal na St. Mary´s Stadium

Kane dosáhl jubilejní branky v 26. minutě, kdy zužitkoval přihrávku uzdraveného navrátilce do sestavy Alliho. Southampton ale v závěrečné čtvrthodině zápas otočil.

Nejprve se trefil po Armstrongově centru z druhé vlny Valery a v 81. minutě rozhodl gólem z přímého kopu Ward-Prowse. Na třetí Tottenham se tak v případě nedělní výhry na půdě Arsenalu může dotáhnout Manchester United.

Zklamaní hráči Tottenhamu
zdroj: REUTERS autor: Paul Childs

Newcastle mohl zareagovat na vedoucí gól Calverta-Lewina z 18. minuty po půlhodině hry, Pickford ale Ritchiemu zneškodnil pokutový kop. O pouhých 71 vteřin později zvýšil na druhé straně vedení Evertonu z dorážky Richarlison.

Po změně stran snížil nejlepší střelec "Strak" Rondón a Newcastlu se nakonec povedl parádní obrat. V 81. minutě se z dorážky prosadil Pérez a stejný hráč přidal o tři minuty později druhý zásah. Newcastlu se podařilo vyrovnat třináct let starou sérii pěti domácích výher a posunul se na 13. místo.

Brighton zvítězil na hřišti Crystalu Palace 2:1 a na 14. místě se bodově dotáhl na svého soupeře. Skóre otevřel v 19. minutě útočník Murray, který po dlouhém nákopu a chybě obrany překonal přesnou ranou k tyči Guaitu. Zkušený kanonýr zaznamenal 11. ligový zásah v sezoně a celkově stý v dresu Brightonu.

Domácí celek po změně stran vyrovnal z pokutového kopu zásluhou kapitána Milivojeviče. Srbský záložník, který byl v týdnu vyřazen kvůli přetrvávajícím sporům s trenérem Krstajičem z reprezentace, proměnil osmou penaltu v sezoně. V 74. minutě ale rozhodl ve prospěch hostů parádní trefou do šibenice Knockaert.

Předposlední Fulham podlehl Leicesteru 1:3 a další tým bojující o záchranu Cardiff porazil 2:0 West Ham. Záložník Fulhamu Floyd Ayité se stal po Emmanuelu Adebayorovi teprve druhým hráčem z Toga, který skóroval v Premier League. Na jeho vyrovnávací trefu ale dokázaly "Lišky" zareagovat, v 78. minutě rozhodl svým stým gólem za Leicester kanonýr Vardy, který přidal ještě jednu branku v závěru utkání.

Výsledky 30. kola anglické fotbalové ligy:

Crystal Palace - Brighton 1:2 (50. Milivojevič z pen. - 19. Murray, 74. Knockaert), Cardiff - West Ham United 2:0 (4. Hoilett, 52. Camarasa), Huddersfield - Bournemouth 0:2 (20. Wilson, 66. Fraser), Leicester - Fulham 3:1 (78. a 86. Vardy, 21. Tielemans - 51. Ayité), Newcastle - Everton 3:2 (81. a 84. Pérez, 65. Rondón - 18. Calvert-Lewin, 32. Richarlison), Southampton - Tottenham 2:1 (76. Valery, 81. Ward-Prowse - 26. Kane), Manchester City - Watford 3:1 (46., 50. a 59. Sterling - 66. Deulofeu), Liverpool - Burnley 4:2 (19. a 67. Firmino, 29. a 90.+3 Mané - 6. Westwood, 90.+1 Gudmundsson), Chelsea - Wolverhampton 1:1 (90.+2 Hazard - 56. Jiménez), Arsenal - Manchester United 2:0 (17. Xhaka, 69. Aubameyang z pen.).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články