Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Liverpool na Old Trafford zahazoval šance, po remíze 2:2 přišel o vedení v lize

Očekávaný magnet 31. kola anglické ligy skončil na Old Trafford nerozhodně 2:2. Hostující Liverpool, kterému po množství neproměněných příležitostí zajistil "alespoň" remízu Mohamed Salah gólem v 84. minutě, proto přepustil vedení v tabulce Arsenalu. Gunners nicméně vedou jen zásluhou lepšího skóre. Manchester United je šestý se ztrátou 11 bodů na pátou Aston Villu, kterou na čtvrtém příčce vystřídal Tottenham po skalpu Nottinghamu.

Utkání Manchester United – Liverpool
zdroj: REUTERS

Liverpool otevřel skóre ve 23. minutě. Núňez prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde zůstal nehlídaný Díaz a zblízka prostřelil Onanu. Domácí zapsali první střelu na branku až v 50. minutě a hned jim přinesla vyrovnání. Obránce hostů Quansah přihrál na hranici středového kruhu přímo na kopačku Fernandese, který si všiml vyběhnuvšího brankáře Kellehera a z prvního doteku vstřelil svůj 50. gól v Premier League.

Reds byli dále lepším mužstvem, přesto od 67. minuty dotahovali jednogólové manko. Výstavním obstřelem do pravé šibenice se blýskl Mainoo. Naděje United se stala prvním osmnáctiletým hráčem od roku 2005, které se podařilo skórovat do sítě Liverpoolu. Posledním byl Cesc Fabregas v dresu Arsenalu.

Svěřenci Jürgena Kloppa se dočkali vyrovnání v 84. minutě. Wan-Bissaka ve vápně fauloval Elliotta a nařízenou penaltu s přehledem proměnil Salah. Jednatřicetiletý Egypťan se prosadil posedmnácté v sezoně a osamostatnil se na třetím místě v tabulce střelců. Zároveň se stal prvním hostujícím hráčem, jemuž se podařilo vstřelit na Old Trafford šest branek. Dosud byl držitelem rekordu Steven Gerrard s pěti trefami.

Tottenham otočil utkání s Nottinghamem, Chelsea ztratila v Sheffieldu 

O záchranu bojující Nottingham prohrával s Tottenhamem od 15. minuty, kdy si Wernerův centr smolně srazil do vlastní sítě Murillo. Woodovi se sice ještě do poločasu podařilo srovnat, ale po změně stran už skórovali jen domácí obránci Van de Ven a Porro, díky nimž si Spurs došli pro osmnáctou výhru v sezoně. Forest je sedmnáctý o skóre před Lutonem.

Poslední Sheffield United v nastavení zachránil bod proti Chelsea a remizoval 2:2. Jako první se v 11. minutě po rohovém kopu trefil Silva. Sheffield srovnal ve 32. minutě, kdy propálil brankáře Petroviče z velkého úhlu Bogle. Blues se znovu ujali vedení v 66. minutě zásluhou Maduekeho. Na obrat proti Manchesteru United z minulého kola však nakonec nenavázali, v třetí nastavené minutě totiž vyrovnal McBurnie.

Svěřenci Mauricia Pochettina neprohráli sedmý ligový zápas v řadě, z toho ale čtyřikrát remizovali. V tabulce je londýnský klub na devátém místě. Sheffield z posledního místa ztrácí na záchranu devět bodů.

Anglická fotbalová liga – 32. kolo:

Manchester United – Liverpool 2:2 (50. Fernandes, 67. Mainoo – 23. Díaz, 84. Salah z pen.), Sheffield United - Chelsea 2:2 (32. Bogle, 90.+3 McBurnie - 11. Silva, 66. Madueke), Tottenham - Nottingham 3:1 (15. vlastní Murillo, 53. Van de Ven, 58. Porro - 27. Wood).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články