Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Chelsea s United remizovala a uhájila vedení, Češi nezabránili porážce West Hamu

Šlágr 13. kola Premier League Chelsea - Manchester United skončil remízou 1:1. "Blues" vedou soutěž o bod před druhým Manchesterem City. Ten porazil Součkův a Coufalův West Ham 2:1. Leicester i díky dvěma trefám Jamieho Vardyho přestřílel 4:2 Watford. Podruhé v řadě zvítězili fotbalisté Liverpoolu 4:0. Po řízené demolici Arsenalu si tentokrát smlsli na Southamptonu. "Gunners" po zmíněné porážce zdolali Newcastle 2:0. Ambiciózní "magpies" zůstanou i po víkendu poslední. Nedělní program narušilo počasí, kvůli sněhové vánici bylo odloženo utkání Burnley – Tottenham.

Utkání Chelsea - Manchester United
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Manchester United, který stále vedl dočasný kouč Michael Carrick, se na hřišti Chelsea většinu utkání bránil, přesto šel v 50. minutě do vedení. Samostatný brejk zakončil první ligovou brankou v novém klubu Sancho. "Blues" přestříleli soupeře 24:3, prosadili se ale až v 69. minutě po Jorginhově trefě z pokutového kopu. Krátce předtím přišla na hřiště největší hvězda United Cristiano Ronaldo, který začal utkání překvapivě na lavičce. "Rudí ďáblové" bod uhájili a v tabulce poskočili na osmé místo.

West Ham vstoupil do utkání za hustého sněžení aktivně, favorit ale postupně převzal otěže. Převahu zužitkoval v 33. minutě z dorážky Gündogan, v úvodním dějství navíc trefili Laporte a Mahriz tyč. Po pauze se počasí umoudřilo, obraz hry se ale příliš nezměnil a "citizens" si s jistotou dokráčeli za pátou soutěžní výhrou v řadě. V 90. minutě přidal druhou branku Fernandinho, z poslední akce zápasu už jen zkorigoval skóre výstavní ránou Lanzini. "Kladiváři" podruhé za sebou v lize prohráli, přesto drží čtvrté místo.

Vítězství Leicesteru řídilo ofenzivní duo Vardy, Maddison, na jehož úvodní branku zareagoval po půlhodině z penalty King. Ještě v prvním poločase ale druhý nejlepší střelec soutěže Vardy nejprve zužitkoval Maddisonovu přihrávku za obranu a stejná spolupráce zafungovala i krátce před přestávkou při rohovém kopu. Čtyřiatřicetiletý kanonýr nasázel po třicátých narozeninách už 93 branek v Premier League a vyrovnal dosavadní rekord Iana Wrighta.

Branky Dennise a Lookmana po změně stran už na třech bodech pro Leicester nic nezměnily. "Lišky" vyhrály po třech zápasech a jsou deváté, Watford je šestnáctý.

Brentford ukončil pětizápasové čekání na výhru, o domácí výhře nováčka 1:0 nad Evertonem rozhodl z penalty Toney. Anglický útočník kopal v posledních dvou ligových sezonách 11 pokutových kopů a všechny proměnil.

Diogo Jota z Liverpoolu střílí gól v Premier League
zdroj: PA autor: Peter Byrne

Liverpool doma válí

Liverpool potvrdil skvělou domácí formu, na stadionu Anfield vyhrál poslední čtyři utkání při skóre 12:0. Jota stál ve 2. a 32. minutě na konci oku lahodících kombinací a navýšil svůj střelecký účet na sedm ligových gólů. O druhé místo v tabulce kanonýrů Premier League se dělí i se spoluhráčem Maném, další kolega z útoku Salah je v čele s jedenácti trefami.

"Reds" jsou o bod za vedoucí Chelsea, kterou čeká v neděli šlágr proti Manchesteru United. Manchester City je o dva body třetí a ve stejný den bude hostit West Ham.

Arsenal složil reparát

Na jednoznačnou porážku 0:4 z předchozího týdne v Liverpoolu odpověděl Arsenal skalpem ambiciózního Newcastlu.

V prvním poločase orazítkovala obě mužstva jen brankovou konstrukci. Bezgólový stav prolomil až v 56. minutě Bukayo Saka, který po trpělivé kombinaci prostřelil zblízka Martina Dúbravku. O deset minut později přidal pojistku po další oku lahodící akci střídající Gabriel Martinelli.

Newcastlu nepomohla ani přítomnost nového kouče Eddieho Howea, který minulý týden kvůli karanténě scházel při premiérovém utkání po jmenování do funkce. "Magpies" ani na třináctý pokus neudrželi čisté konto a dál uzavírají tabulku.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:

Arsenal - Newcastle 2:0 (56. Saka, 66. Martinelli), Crystal Palace - Aston Villa 1:2 (90.+5 Guéhi - 15. Targett, 86. McGinn), Liverpool - Southampton 4:0 (2. a 32. Jota, 37. Thiago, 52. Van Dijk), Norwich - Wolverhampton 0:0Brighton - Leeds 0:0Brentford - Everton 1:0 (24. Toney z pen.), Leicester - Watford 4:2 (34. a 42. Vardy, 16. Maddison, 68. Lookman - 29. King z pen., 61. Dennis), Manchester City - West Ham United 2:1 (33. Gündogan, 90. Fernandinho - 90.+4 Lanzini), Chelsea - Manchester United 1:1 (69. Jorginho z pen. - 50. Sancho), Burnley - Tottenham odloženo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články