Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Liverpool má hlad po úspěchu, jenže Zidane tvrdí: Real chce víc a víc

Zkompletovat vítězný hattrick ve VIP klubové soutěži během tří let touží fotbalisté Realu Madrid. To se zatím kromě Bílého baletu podařilo ještě v Poháru mistrů evropských zemí Ajaxu Amsterdam (1971-73) a Bayernu Mnichov (1974-76). Cristianu Ronaldovi a spol. teď bude stát v Kyjevě v cestě Liverpool se svou gólovou hvězdou Mohamedem Salahem. Utkání můžete sledovat živě od 20:15 na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Real Madrid - Liverpool
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Simon Bellis

Real, který v PMEZ vládl nepřetržitě v letech 1956-60, je s dvanácti poháry nejúspěšnějším týmem historie a může se stát prvním týmem, který by vyhrál Ligu mistrů ve třech ročnících za sebou. Ve španělské lize skončil až třetí, ale v Lize mistrů opět ukázal svaly. Postupně vyřadil další giganty Paris St. Germain, Juventus Turín i Bayern. 

A tahounem je znovu Ronaldo, který kromě semifinále skóroval v každém zápase a s 15 góly je nejlepším střelcem sezony. Pokud by dal ve finále dva góly, vyrovnal by vlastní střelecký rekord Ligy mistrů. Navíc má šanci už na pátý titul, přičemž lepší by byl jen se šesti tituly Francisco Gento.  

Zatímco Real spoléhá hlavně na Ronalda, který dal polovinu jeho branek a v sezoně už soupeřům ve všech soutěžích nastřílel 42 gólů, Liverpool se opírá o útok Salah - Sadio Mané - Firmino. Ti se v Lize mistrů rovnoměrně podělili o 29 ze 35 gólů Liverpoolu. Vyčnívá ale Salah, který zářil hlavně v anglické lize a se 44 góly ve všech soutěžích je nejlepším evropským střelcem.

"Vyhrát Ligu mistrů je něco speciálního. Hrát finále je splněný sen. Pamatuji si, když jsem finále sledoval v Egyptě v televizi a teď jsem tu. Real má s finále hodně zkušeností, ale je to jen jedno utkání a já nechci hřiště opouštět poražený," prohlásil Salah, jehož Liverpool si zahraje finále poprvé. 

Je nám líto, video expirovalo.
Kyjev se chystá na finále Ligy mistrů

Někteří Salahovi spoluhráči si ale před dvěma roky vyzkoušeli aspoň finále Evropské ligy, v němž prohráli se Sevillou. "Už tehdy nám trenér Jürgen Klopp říkal, že nás v budoucnu čekají další finále a ať si z toho vezmeme ponaučení. A teď je to tu a my jsme připraveni a hladoví po úspěchu," řekl kapitán Jordan Henderson.  

Hlad po úspěchu ale vidí u svých hráčů i trenér Realu Zinédine Zidane, který soutěž vyhrál jako hráč a nyní má šanci už na třetí triumf ve funkci trenéra. To se dosud v Lize mistrů povedlo jen Carlu Ancelottimu a Bobu Paisleymu.  

"Chceme vždycky uspět," řekl francouzský kouč. "Jsme ve třetím finále za sebou a máme šanci udělat něco historického - vyhrát potřetí za sebou. Takže nikdo nemůže říkat, že Liverpool je hladovější než my, protože to prostě není pravda," řekl Zidane. "Jsme Real Madrid a ten chce vždy víc a víc," doplnil pětačtyřicetiletý kouč.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články