Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Liverpool jede dál, Arsenal veze z Manchesteru bod a Chelsea srazil nováček

Bod z Old Trafford vezou fotbalisté Arsenalu. Ti, s brankářem Petrem Čechem jen na lavičce, v 15. kole Premier League remizovali s Manchesterem United na jeho stadionu 2:2. Zato Liverpool vyhrál v Burnley po obratu 3:1 a udržel v tomto ročníku anglické ligy neporazitelnost, v tabulce zůstal druhý o dva body za obhájcem titulu Manchesterem City. Čtvrtá je Chelsea, která prohála ve Wolverhamptonu 1:2. Za předposlední Burnley odehrál závěrečných sedm minut reprezentační útočník Matěj Vydra.

Alexandre Lacazette dává druhý gól Arsenalu
zdroj: ČTK/AP autor: Martin Rickett

Arsenal šel do vedení ve 26. minutě hlavičkou Shkodrana Mustafiho, kterou si po rohu gólman David de Gea srazil do vlastní branky. Už za pět minut United vyrovnali. Bernd Leno sice zneškodnil Rojův přímý kop, ale Ander Herrera vrátil míč do šestnáctky a Anthony Martial zblízka nezaváhal.  

"Kanonýrům" v 68. minutě vrátil náskok Alexandre Lacazette po souhře s dalším střídajícím hráčem Henrikem Mchitarjanem, ale svěřenci Josého Mourinha tentokrát odpověděli už za 74 vteřin. Jesse Lingard potrestal zaváhání obrany. Arsenal klesl na páté místo tabulky, manchesterský tým je až osmý.  

Burnley proti Liverpoolu otevřelo skóre na začátku druhé půle díky dorážce Jacka Corka po rohovém kopu. Favorizovaný soupeř se však brzy vzpamatoval. Nejprve v 62. minutě vyrovnal James Milner přesnou ranou k tyči a za sedm minut náhradník Roberto Firmino zblízka využil Van Dijkovu přihrávku. V nastavení ještě přidal třetí gól hostů Xherdan Shaqiri po samostatném úniku.  

Je nám líto, video expirovalo.
Arsenal remizoval s Manchesterem United

Tottenham před vlastními fanpoušky porazil Southampton 3:1, spravil si chuť po nedělní porážce 2:4 s Arsenalem a poskočil na třetí místo. V deváté minutě se trefil Harry Kane, po změně stran ho napodobili Lucas Moura a Son Hung-min. V nastaveném čase už pouze zmírnil porážku hostů Charlie Austin.  

Chelsea na hřišti nováčka Wolverhamptonu neudržela vedení a po porážce 1:2 klesla na čtvrtou příčku. "Blues" poslal do vedení v 18. minutě Ruben Loftus-Cheek, ale Raúl Jiménez a Diogo Jota mezi 59. a 63. minutou skóre otočili. Domácí zvítězili poprvé po šesti kolech.

Další nováček Fulham na svém hřišti remizoval s Leicesterem 1:1 a zůstal poslední v tabulce. Zápas byl mimořádný pro domácího trenéra Claudia Ranieriho, který s "Liškami" v sezoně 2015/16 senzačně získal mistrovský titul.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:

Burnley - Liverpool 1:3 (54. Cork - 62. Milner, 69. Roberto Firmino, 90.+1 Shaqiri), Everton - Newcastle 1:1 (38. Richarlison - 19. Rondón), Fulham - Leicester 1:1 (42. Kamara - 74. Maddison), Wolverhampton - Chelsea 2:1 (59. Jiménez, 63. Jota - 18. Loftus-Cheek), Manchester United - Arsenal 2:2 (31. Martial, 69. Lingard - 26. Mustafi, 68. Lacazette), Tottenham - Southampton 3:1 (9. Kane, 51. Lucas Moura, 55. Son Hung-min - 90.+3 Austin).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články