Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Litva nominovala na přípravu s Českem, mezi vyvolenými je i Kijanskas z Brna

Vilnius – Do nominace litevské fotbalové reprezentace na přípravný zápas v České republice (22. března) se vešel i obránce Brna Tadas Kijanskas, který se do národního týmu vrací po téměř dvou letech.

Tadas Kijanskas
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

Jednatřicetiletý stoper, jenž v této sezoně za Zbrojovku odehrál 17 ligových zápasů, naposledy reprezentoval v červnu 2015 v přípravě s Maltou. Celkem Kijanskas za Litvu nastoupil k 43 utkáním a dal jednu branku.

V třiadvacetičlenném výběru trenéra Edgarase Jankauskase je třináct krajánků a deset hráčů z litevské ligy. Největší zastoupení má se šesti reprezentanty mistrovský Žalgiris Vilnius.

Čtyři dny po utkání, které bude hostit Ústí nad Labem, se litevští fotbalisté na londýnském stadionu Wembley utkají s Anglií v kvalifikaci mistrovství světa 2018.

Nominace Litvy na přípravu v ČR a kvalifikaci v Anglii:

Brankáři: Ernestas Šetkus (Haag/Niz.), Emilijus Zubas (Bnei Jehuda/Izr.), Edvinas Gertmonas (Rennes/Fr.).

Obránci: Tadas Kijanskas (Zbrojovka Brno/ČR), Rolandas Baravykas, Linas Klimavičius, Egidijus Vaitkunas (všichni Žalgiris Vilnius), Valdemar Borovskij, Arunas Klimavičius (oba Trakai), Tomas Mikuckis (Chabarovsk/Rus.), Vaidas Slavickas (Suduva).

Záložníci: Fedor Černych, Arvydas Novikovas (oba Bialystok/Pol.), Mindaugas Grigaravičius (Jelgava/Lot.), Mantas Kuklys, Vytautas Lukša (oba Žalgiris Vilnius), Simonas Paulius (Ventspils/Lot.), Vykintas Slivka (Ascoli, It.), Ovidijus Verbickas (Suduva), Arturas Žulpa (Tobol Kostanaj/Kaz.).

Útočníci: Deivydas Matulevičius (Mouscron/Belg.), Darvydas Šernas (Žalgiris Vilnius), Nerijus Valskis (Bnei Jehuda/Izr.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články