Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Lístků na zápasy Viktorie Plzeň se ujali překupníci

Praha - Balíčky vstupenek na domácí zápasy Plzně v Lize mistrů se staly horkým zbožím. Na černém trhu se prodávají až za pětinásobek původní ceny. Byznys si ale z žádaných zápasů udělaly například i cestovní kanceláře. Mnoho fanoušků se totiž chystá za svými oblíbenci vyrazit do Itálie nebo Barcelony.

Viktoria Plzeň
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Inzerátů, které na internetu nabízejí lístky za přemrštěné částky, existuje mnoho. "Je mi smutno, když se kouknu na aukční stránky a vidím, jak chtějí někteří fanoušci vydělat na úspěchu mého milovaného klubu," tvrdí Petr Zeman, FC Viktoria Plzeň. Podle hráčského agenta Dalibora Laciny však se situací nelze nic dělat. "Pokud se týká výskytu nějakého černého trhu, tak je to fenomén, který existuje v každé zemi a těžko se tomu dá zabránit," tvrdí Lacina.

Jeden z inzerátů:

"Nabízím čtyři balíčky vstupenek Viktorie Plzeň na všechna tři domácí utkání v Lize mistrů za čtyřicet tisíc."

Do nečekaných výšin se šplhají i ceny vstupenek na jednotlivé zápasy. Lístek na Barcelonu se prodává až za šest tisíc korun. "Pokud Plzeň vstoupí dobře do Ligy mistrů, tak se ty ceny na Barcelonu samozřejmě můžou pohybovat třeba kolem deset tisíc, což je samozřejmě neuvěřitelná částka," odhaduje ale redaktor deníku Sport Karel Häring.

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž Lucie Müllerové

V Barceloně se zážitky fandů znásobí, bohužel ale s nejhorším výhledem

Vysoké sumy některé fanoušky odradily, a boj o vstupenky do Edenu tak předem vzdali. Za Plzní se raději vypraví do Španělska nebo Itálie. "Je to otázka osobního zážitku. Vidět mužstvo, kterému fandím, na takovém fotbalovém svatostánku - jestli je to San Siro nebo Nou Camp," dodává Lacina.

Jenže v Barceloně může na české fandy čekat nepříjemné překvapení. Klub totiž posílá fanoušky hostů do úplně nejvyššího patra. "Moc toho neuvidí, určitě na tom stadionu moc slyšet nebudou, ale samozřejmě když uvidí celkovou tu atmosféru, bude to pro ně zážitek," vysvětluje Häring. Ceny autobusových zájezdů do Barcelony včetně vstupenky začínají na pěti tisících. Za letecké zájezdy si Češi připlatí trochu víc. Výlet do Itálie pak fanoušci pořídí od čtyř tisíc korun.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články