Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lischka: Na tohle jsem čekal. Být zpátky je nádherný pocit

Bylo to jen pět minut, přineslo ale velké emoce. Jablonecký David Lischka se vrátil na ligový trávník poprvé po únorové operaci srdce. Jednadvacetiletý obránce připustil, že v duelu s Libercem prožíval obrovské emoce a byl hodně dojatý.

David Lischka
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Je těžké o tom mluvit. Je to jednoznačně nádherný pocit. Na tohle jsem čekal a jsem strašně rád, že jsem ještě v téhle sezoně mohl nastoupit," uvedl Lischka. "Chtěl bych moc poděkovat doktorům, rodičům a dalším, kteří mi pomohli a jen díky nim jsem se ještě v téhle sezoně mohl vrátit na hřiště. Taky bych chtěl poděkovat fanouškům, jak mě přivítali. Bylo to opravdu dojemné," dodal.

Na jeho problémy se srdcem se přišlo při prohlídce ve Spartě, kam měl v zimě z Jablonce zamířit. Z přestupu sešlo a hráč v únoru podstoupil čtyřhodinovou kardiochirurgickou plastiku aortální chlopně. Na konci dubna se vrátil k tréninku a neděli pak na ligové trávníky.

"Už delší dobu nabírám fyzičku a poslední měsíc trénuju s mančaftem. Včera mi trenér řekl před tréninkem, že půjdu na lavičku. Tajně jsem v to doufal a děkuju mu, že se takhle rozhodl, a ještě větší dík za to, že mi dal šanci objevit se na hřišti," řekl Lischka.

"Jak se blížil konec, tak už jsem moc nevěřil, že bych tam šel. Ale pak mě zavolali z lavičky, abych se připravil. V tu chvíli to byl neskutečně krásný pocit a prožíval jsem velkou euforii," uvedl reprezentant do 21 let.

Neví, zda by už zvládl delší úsek zápasu. "Už za tak krátkou dobu jsem vařil. Teď hlavně musím chytit zápasové tempo a pak už to bude jenom dobré. Ale na celý zápas to určitě ještě není," dodal Lischka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články