Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Lipsku muselo pomoci místní letiště. Na hřiště fotbalisty dostanou mobilní schody

Netradiční problém řešil fotbalový klub z Lipska. O pomoc museli jeho představitelé požádat tamní letiště. To zapůjčilo mobilní schody využívané k nástupu a výstupu z letadel na stadionu budou sloužit k překonání třímetrové výšky mezi hrací plochou a tribunou. 

Fotbalisté Lipska slaví branku do sítě Tottenhamu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Jan Huebner/Taeger via w

Vzhledem k tomu, že po restartu německé ligy musí mít hráči a členové realizačního týmu na střídačkách 1,5 metru rozestupy, všichni by se na lavičku nevešli a někteří tak musejí na tribunu.

Letištní schody pomohou k tomu, aby se v případě potřeby dostali rychle na trávník. "Mimořádné situace vyžadují mimořádná řešení. Rádi pomůžeme," řekl mluvčí letiště Lipsko/Halle.

Třetí tým tabulky Lipsko, kde působí český reprezentační útočník Patrik Schick, dnes v prvním zápase po dvouměsíční pauze hostí osmý Wolfsburg.

Trenér Julian Nagelsmann požádal fanoušky, aby neohrozili dokončení sezony tím, že se budou shlukovat před stadionem. "Zůstaňte prosím doma, rádi bychom bundesligu dohráli do konce. Můžete klidně křičet a slavit ze svých balkonů, třeba se něco z toho na stadion donese," uvedl. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články