Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Lipsko uspělo v Augsburgu a drží se v čele, venku slavil i Dortmund či Bayern

Lídrem Bundesligy je i nadále Lipsko, které ve 4. kole vyhrálo 2:0 v Augsburgu. Jen bod za ním jsou Bayern Mnichov, který zvítězil v Bielefeldu, a Dortmund, jenž loupil v Hoffenheimu. Češi Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie pomohli Brémám k remíze 1:1 ve Freiburgu. Záložník Vladimír Darida odehrál za Herthu Berlín 78 minut při domácí porážce 0:2 se Stuttgartem. Schalke opustilo poslední místo po nerozhodném výsledku s Unionem Berlín.

Angeliňo se raduje z gólu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Zápas Lipska v Augsburgu byl soubojem prvních dvou týmů bundesligové tabulky. Poprvé po deseti letech se takový duel netýkal Bayernu Mnichov ani Dortmundu.

Vítězství favorizovanému Lipsku zařídili brankami Angeliňo a Youssuf Poulsen. Čeští fotbalisté Marek Suchý a Tomáš Koubek zůstali celý zápas na lavičce Augsburgu.

Lipští svěřenci trenéra Juliana Nagelsmanna jsou první o bod před Dortmundem, který zdolal díky trefě Marca Reuse ze 76. minuty 1:0 Hoffenheim. Pavel Kadeřábek chyběl v poraženém celku kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

Je nám líto, video expirovalo.
Bundesliga v kostce: parádní trefa Poulsena

Pavlenka ve Freiburgu inkasoval po čtvrthodině hry, kdy se po sérii odrazů dostal míč k Philippu Lienhartovi a ten ho poslal za bezmocného českého gólmana. Brémy ale záhy srovnaly díky penaltě Niclase Füllkruga. Werder má po čtyřech kolech sedm bodů a drží se v horní polovině tabulky.

Bayern si vypracoval třígólový náskok už v prvním poločase a výsledek si pohlídal. Lewandowski, který si připsal i jednu asistenci, má na kontě po čtyřech zápasech sedm gólů a je v čele bundesligové tabulky střelců. Polský kanonýr navíc vstřelil gól i poslednímu účastníkovi letošního ročníku německé ligy, proti kterému se dosud v kariéře neprosadil.

Leverkusenu chyběl zraněný Patrik Schick, na hrotu útoku ho ale v Mohuči gólově zastoupil Lucas Alario. Argentinec se po půlhodině hry prosadil hlavou po rohovém kopu a zařídil Bayeru po třech remízách první triumf v sezoně.

Schalke už není poslední, Frankfurt nesrovnal krok s Lipskem

Bezbrankový stav se v Gelsenkirchenu změnil v 55. minutě, v níž se trefil hlavou obránce Unionu Marvin Friedrich. Mužstvo z hlavního města ale vedení dlouho neudrželo, po necelé čtvrthodině totiž srovnal po rohovém kopu Goncalo Paciencia. Schalke díky druhé brance v sezoně přeskočilo Mohuč, která zůstává po čtyřech duelech jediným týmem bez bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Schalke po remíze s Unionem Berlín už není poslední

Frankfurt mohl v případě vítězství v Kolíně nad Rýnem udržet krok s vedoucím Lipskem. Úspěšně k tomu hostující tým vykročil v závěru první půle, kdy faul na Daičiho Kamadu potrestal z pokutového kopu André Silva.

Kolín ale odpověděl sedm minut po přestávce - na centr si do vápna seběhl slovenský reprezentant Ondrej Duda a z voleje zamířil přesně. Kolín nad Rýnem tak stejně jako Schalke uhrál první bod v ročníku a díky lepšímu skóre zůstal před týmem z Gelsenkirchenu.

Německá fotbalová liga - 4. kolo:

Augsburg - Lipsko 0:2 (45. Angeliňo, 66. Poulsen), Freiburg - Brémy 1:1 (16. Lienhart - 25. Füllkrug z pen.), Hertha Berlín - Stuttgart 0:2 (9. Kempf, 68. Castro), Hoffenheim - Dortmund 0:1 (76. Reus), Mohuč - Leverkusen 0:1 (30. Alario), Bielefeld - Bayern Mnichov 1:4 (58. Doan - 8. a 51. Müller, 45.+1 a 51. Lewandowski), Mönchengladbach - Wolfsburg 1:1 (78. Hofmann z pen. - 85. Weghorst), Kolín nad Rýnem - Eintracht Frankfurt 1:1 (52. Duda - 45.+2 Silva), Schalke - Union Berlín 1:1 (69. Pacienca - 55. Friedrich).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články