Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Lipsko chce srazit cenu za Schicka. Jednání s AS Řím jdou do finiše

Bundesliga by se měla v dohledné době opět rozjet z pandemického kómatu a Lipsko už nějaký čas vyjednává s AS Řím o přestupu Patrika Schicka. Podle informací deníku Sport má být transfer definitivně zpečetěn řádově do týdnů.

Patrik Schick se raduje z gólu
zdroj: ČTK/DPA autor: Robert Michael

Čtyřiadvacetiletý útočník hostuje v Lipsku zatím do konce sezony, která je momentálně přerušená kvůli koronavirové krizi.

Vedení AS Řím, které je v ekonomických potížích, za českého reprezentanta požaduje 29 milionů eur (asi 782 milionů korun). Lipsko ovšem podle Sportu chce stáhnout cenu zhruba na polovinu.

Do Německa se v příštím týdnu chystá osobně Schickův agent Pavel Paska. Lipsko má o hráče eminentní zájem. "Dosud s ním byli moc spokojení. Věci jsou jasně dané," řekl Paska.

Je nám líto, video expirovalo.
Schick ve hvězdném FIFA turnaji došel do čtvrtfinále

Lipsko, za které Schick od zářijového příchodu odehrál 19 zápasů, dal sedm branek a pomohl mu ke třetí příčce v bundeslize a do čtvrtfinále Ligy mistrů, však doufá, že se podaří částku snížit na 20 milionů eur.

Schick přišel do AS Řím v létě 2017 ze Sampdorie Janov. Předtím působil ve Spartě a především na hostování v Bohemians 1905, v české lize odehrál 31 zápasů a vstřelil šest branek.

V reprezentaci nastoupil k 22 zápasům a dal devět gólů. V AS Řím už o Schickovy služby nemají zájem, v čehož chtějí v Lipsku využít.

Zdroj
ČT sport, ČTK, Deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články