Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Limberský: Rozhodlo odhodlání. Chtěli jsme vyhrát víc než Sparta

Plzeň – Dvacet minut před koncem musel uklidňovat vlastní fanoušky, kvůli kterým se musel již potřetí přerušit zápas. "Je to kaňka, byli jsme ve varu a oni nás dostávali z tempa," řekl. Jinak však David Limberský mohl být naprosto spokojený. Svým dobrým a spolehlivým výkonem pomohl Plzni k výhře nad Spartou, k čemuž podle něj pomohla zejména větší touha domácích po vítězství a dobře nastavená taktika.

David Limberský z Plzně (vlevo) v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

"Po předchozích nezdarech se Spartou jsme měli obrovskou touhu a moc jsme chtěli vyhrát. Navíc nám teď chybí evropské poháry a toto byl zápas na pohárové úrovni. Náš zápas podzimu. Proto tam z naší strany bylo takové nasazení a chuť vyhrát. Šli jsme za výhrou víc než Sparta, což rozhodlo, protože kvalita je na obou stranách," hodnotil Limberský po utkání.

Velkou zásluhu na triumfu měl podle něj i trenér Miroslav Koubek, který Plzeň na soupeře dobře připravil. "Nechci trenéra moc vychvalovat, ale určil velmi dobrou taktiku. Hráli jsem hodně vysoko, narušovali jim rozehrávku, neměli prostor pro rozehrávku," hledal Limberský důvody, proč Sparta za celý zápas nevystřelila na branku.

"To se občas stane. My taky proti Bayernu v Lize mistrů nevystřelili na branku. Když je jeden tým na koni a druhý ho honí a je v křeči, tak to občas tak dopadne. My jsme na jaře také nehráli na Spartě bůhvíjaký fotbal," připomněl Limberský.

Stejně jako ostatní aktéři zápasu označil za rozhodující moment úvodní branku ve 12. minutě, kdy se Lukáš Hejda prosadil po rohovém kopu. "Rozhodla první standardka, kterou jsme dobře rozehráli a Lukáš Hejda to skvěle proměnil. Pak se nám hrálo dobře a výsledkem byla skvělá akce, kdy Venca Pilař našel Tomáše Hořavu a ten to fantasticky zakončil. Pak se nám dobře dýchalo," řekl reprezentační bek.

"Bednář měl dostat červenou"

Na hřišti to mezi hráči hodně jiskřilo, a to i mezi spoluhráči z reprezentace, podle Limberského vše zůstalo ve férových mezích. "Takové zápasy přinášejí elektrizující atmosféru a i hráči tomu podlehnou. V reprezentaci táhneme všichni za jeden provaz, ale tady jsme konkurenti. Ale bylo to v normách a nebyly tam velké urážky. Jen hecovačky a menší sprostá slova, nic zákeřného. Pak jsme si podali ruce a je to v pohodě," ubezpečil Limberský.

Naštval ho jen Roman Bednář, který ve skluzu zajel do brankáře Matúše Kozáčika. "Dušoval se, že ho nezasáhl, ale i tak to podle mě měla být červená. To nebylo o tvrdosti, to byla zákeřnost. Šel tam úplně zbytečně," kritizoval Limberský.

Rovněž se mu nelíbilo chování některých fanoušků Plzně, kteří během utkání používali pyrotechniku a nutili rozhodčího několikrát zápas přerušit. "Je to kaňka, byli jsme ve varu a oni to přerušili a dostávali nás z tempa. Dělá to nějakých dvacet lidí, ale fanoušci v kotli by si to měli vyříkat, protože tohle tam nepatří. Přitom nás jinak super podporují," dodal Limberský.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články