Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Limberský: Nejsme tým, co je schopný hrát na 0:0. Chceme být aktivní

Plzeň – K postupu z 3. předkola Ligy mistrů jim v odvetě proti Maccabi Tel Aviv stačí remíza nebo dokonce prohra 0:1. Fotbalisté Plzně však před domácím publikem hrát zezadu na jistotu nechtějí. "Jsme chytří kluci, umíme počítat, ale nejsme tým, který je schopen hrát celý zápas na 0:0," prozradil kapitán Viktorie David Limberský, který doufá, že Západočeši se budou předvádět pro sebe typickou aktivní hrou.

Kapitán Plzně David Limberský (vpravo) a trenér Viktorie Miroslav Koubek
zdroj: ČTK autor: Němeček Pavel

Fotbalisté Plzně již jednou podobnou situaci zažili. V roce 2011 vyhráli v Trondheimu 1:0 a doma mohli hrát rovněž na remízu. Jenže první půlka, při které hráli hodně opatrně, jim vůbec nevyšla a v té druhé museli duel otáčet. "Není to náš šálek čaje, hrát na remízu. Před vlastními fanoušky budeme chtít hrát aktivně, na nic nečekat a hrát dopředu," řekl Limberský.

Zároveň si je však vědom toho, že v obraně musí se spoluhráči zápas zvládnout podobně jako v Tel Avivu, kde vyhráli 2:1, a nedovolit soupeři naplno projevit svou ofenzivní sílu.

"Maccabi je velmi silný tým na míči, bude to ještě hodně těžké a odveta je otevřená, ale věříme ve vlastní síly," prohlásil Limberský. "Na míči jsou extrémně silní, ale mají skulinky v obraně. Co se týká držení míče, patří k top mužstvům. Určitě jsou srovnatelní s Kodaní či Mariborem," zvolil Limberský přirovnání k jiným týmům, které Plzeň v předkolech vyřadila.

Znovu si bude prý třeba pohlídat hlavně kapitána Maccabi Erana Zahaviho. "To je mašina na góly. Ale mají tam více individualit, které musíme střežit," dodal Limberský.

V sobotním utkání na Dukle sice vinou zdravotních potíží chyběl, o odvetu by ale už přijít neměl. "Měl jsem problém s přitahovačem, ale od pondělí trénuji naplno a budu připraven nastoupit," řekl reprezentační bek.

Trenér Maccabi Slaviša Jokanovič:

"Všechno je zatím otevřené. Plzeň u nás odehrála skvělý zápas, ale my jsme připraveni a pokusíme se o obrat. Pořád máme dobrou šanci. Chceme to zvrátit a jsme připraveni."

Věří, že ani prohra 0:1 na Dukle se na týmu nijak neprojeví, jelikož až na výsledek šlo o dobrý výkon. "Jediná kaňka na Dukle byla, že jsme nedali gól. Ale i další kluci, kteří dostali šanci, obstáli. Sice jsme selhali v koncovce, což je škoda, ale nyní se soustředíme jen na další zápasy," dodal plzeňský kapitán.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články