Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Limberský: Atlético je v koncovce lepší než Barcelona

Madrid - Podle plzeňského fotbalisty Davida Limberského čeká ve čtvrtek v Evropské lize na Viktorii soupeř, který je minimálně v jedné disciplíně lepší než slavná Barcelona. Pokud by měl srovnat Atlético Madrid s loňským soupeřem z Ligy mistrů, tak Atlético je prý lepší v koncovce. Hraje totiž jednodušeji a své akce nepřekombinovává jako katalánský velkoklub.

David Limberský
zdroj: ČT24

"Barcelona je fenomenální a je asi ještě o něco silnější na míči než Atlético. Na druhou stranu, občas když jsme s nimi loni hráli, tak to často překombinovali. Myslím, že Atlético je v koncovce lepší. Nesnaží se vám to donést, jak se říká, až do kuchyně, ale střílejí i ze vzdálenějších pozic a dávají hodně gólů. Vyhrávají venku, doma, je jim to jedno," hodnotil soupeře Limberský.

V současnosti by Atlético zařadil mezi deset nejlepších klubů na světě. "Čeká nás opravdu velký soupeř. Navíc mají výbornou formu, řekl bych, že lepší než v minulé sezoně, kdy Evropskou ligu vyhráli. Ukázal to i úvod španělské ligy, kdy vlastně ze sedmi kol šestkrát vyhráli a jen jednou remizovali," dodal.

Přesto doufá, že bude schopen se spoluhráči zúročit zkušenosti z minulé sezony a z mistrovství Evropy a bude Atlétiku rovnocenným sokem. "Loni jsme se otrkali, plus někteří kluci na Evropě. Takže by to mohl být dobrý zápas. Budeme chtít hrát aktivně. Byla by věčná škoda, když už takové zápasy hrajeme, abychom jenom bránili," prohlásil reprezentační bek.

Věří, že až se po letech podívá na záznam čtvrtečního utkání, bude to s radostí. "Na tyhle zápasy se bude vzpomínat a jednou, až se budeme dívat na ten zápas na videu, tak bych nechtěl vidět, že jsme byli jen zalezlí. Naopak budeme chtít ukázat, že také umíme hrát dopředu. A i kdybychom třeba prohráli, tak bychom alespoň prohráli se vztyčenou hlavou," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fotbalisté Plzně odletěli do Madridu
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články