Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Ligový podzim zakončí severočeské derby

Teplice - Tečku za podzimní částí první fotbalové ligy udělá televizní dohrávka 17. kola. V severočeském derby se Teplice utkají s Jabloncem o to, kdo bude přezimovat na pátém místě tabulky. Oba týmy se spolu utkají v tomto kalendářním roce již pošesté. Kromě dvou ligových zápasů spolu hrály i v březnu ve čtvrtfinále Ondrášovka Cupu a střetly se také na přípravném turnaji v Čelákovicích. Utkání vysílá od 18:00 přímým přenosem ČT2 a SportŽivě.cz.

Čtyřikrát skončil zápas remízou, jen jednou v poháru vyhrál Jablonec. Oba týmy se tak dokonale znají. "Vždycky se ale můžeme něčím překvapit a o tom i to utkání bude, jestli najdeme něco, čím se zaskočit. Čeká nás velmi silný soupeř, který si zaslouží respekt, hraje ve výborné formě," řekl trenér Teplic Jiří Plíšek.

Jablonec se však bude muset na Stínadlech obejít bez autora jedenácti podzimních branek Tomáše Pekharta, který má distanc za žluté karty. "Doufám, že vykartovaného Pekharta střelecky zastoupí jiní. Hráče na to máme. Na Stínadlech chceme potvrdit, že patříme do horní části tabulky," uvedl trenér František Komňacký, jehož svěřenci však v Teplicích v lize již čtyřikrát po sobě neskórovali.

Také domácí budou v sestavě postrádat vykartovaného hráče, kapitána Milana Matulu. Trenér Plíšek tak musí řešit, koho nasadí na pravý kraj obrany. Lepší se však zranění beka Vlastimila Vidličky, který v posledních čtyřech utkáních chyběl. "Uvidíme, ještě je tam otazník. Vlasta zatím neodehrál žádné utkání ani toho tolik neodtrénoval, takže musíme být trpěliví," dodal Plíšek.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články