Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ligový podzim vrcholí, víkend nabídne 5 zápasů

Praha – Podzimní část fotbalové Gambrinus ligy má před sebou poslední víkend. Odehraje se celkem pět zápasů, definitivní tečku pak obstarají dvě pondělní dohrávky. O víkendu bude pozornost upřena především na Letnou, kde budou chtít sparťané proti Českým Budějovicím udržet, případně snížit náskok vedoucí Plzně. Souboj dvou velkých rivalů uvidí Mladá Boleslav, která přivítá pražskou Slavii.

Spartě závěr podzimu vychází, má za sebou čtyři ligové výhry, které vždy nesly brankovou pečeť útočníka Kweukeho. Proti Jihočechům ale bude obhájce titulu muset zlomit prokletí utkání po reprezentačních pauzách, v nichž se jim dlouhodobě nedaří a podobně to vypadá v posledních zápasech s nedělním soupeřem. "Obecně nelze hledat společný důvod, proč se proti nejbližšímu soupeři nevyhrávalo, každý zápas byl totiž jiný. O to ale máme větší motivaci, abychom tentokrát vyhráli," řekl trenér Jozef Chovanec, kterého potěšilo, že se mu vrátili zpět v pořádku reprezentanti. . "V obraně jsme v posledních zápasech hráli velmi špatně. Po hráčích budu chtít zlepšení," pravil před cestou na Letnou trenér hostů Jaroslav Šilhavý.

Mladoboleslavští prohráli jeden z posledních jedenácti zápasů. Nyní se chtějí vytáhnout na Slavii, s níž nevyhráli už čtyři a půl roku. "Věřím, že na rozdíl od našeho zápasu v Českých Budějovicích se dlouhodobé statistiky podaří změnit," řekl trenér Karel Stanner. Slavia se trápí, z předchozích dvanácti zápasů vyhrála jediný a pokud nechce přezimovat na hraně sestupu, musí bodovat. "Boleslav má dobře sestavený tým s velkou silou v útoku a v Budějovicích navíc prokázala i velkou efektivitu v zakončení. Věřím však, že mají i slabiny, které dokážeme odhalit," uvedl trenér Michal Petrouš.

Je nám líto, video expirovalo.
Poslední podzimní kolo

Liberec jde po příchodu trenéra Petra Rady výkonnostně nahoru, po dvou výhrách přišla remíza na půdě vedoucí Plzně. Teď bude nabádat své hráče, aby nepolevili v ostražitosti a hráli zodpovědně i proti poslednímu Ústí. To zažívá trudné období, po devíti zápasech bez výhry zůstává na poslední místě ligy a konkurence se mu začíná vzdalovat. Pokud Severočeši chtějí sérii neúspěchů zastavit, musí podle trenéra Svatopluka Habance zlepšit defenzivu, neboť v posledních třech zápasech inkasovali jedenáctkrát.

Zabrat by potřeboval i druhý nováček z Hradce Králové proti Slovácku. Ve vzájemných duelech se ještě nikdy neradoval hostující tým. Slovácko touží minimálně po bodu. Remízou by splnilo svůj plán mít před zimní přestávkou na svém kontě 20 bodů. Olomoucí by mohly znovu otřást nové spekulace týkající se jejich účastí v korupční kauze z předminulé sezóny, ale už několikrát se Hanáci dokázali s tlakem vyrovnat. Teď navíc přijíždí statisticky příjemný soupeř, neboť Příbram zde osm let nevyhrála. Domácím se však rozpadla defenzíva. Trenér Zdeněk Psotka musí sestavu poslepovat bez čtyř obránců.

Program 17. kola Gambrinus ligy:

Sobota 20. listopadu: 16:00 Slovan Liberec - FK Ústí nad Labem, 18:20 FK Mladá Boleslav - Slavia Praha (ČT4)

Neděle 21. listopadu: 15:00 FC Hradec Králové - 1. FC Slovácko, Sigma Olomouc - 1. FK Příbram, 16:00 Sparta Praha - Dynamo České Budějovice

Pondělí 22. listopadu: 17:00 Zbrojovka Brno - Baník Ostrava, 18:00 FK Teplice - FK Baumit Jablonec (ČT2)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články