Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Rally ČR 2024

Ligové fotbalové kluby pomáhají oblastem, které pustošila povodeň

Oblastem postiženým povodní pomáhají i fotbalové kluby dvou nejvyšších tuzemských soutěží. Některé vyhlásily finanční či materiální sbírku, další formu pomoci nyní připravují. Jako jedni z prvních se do pomoci zapojily Slovácko a druholigová Příbram, jimž záplavy v minulých letech způsobily také velké škody.

Opavský fotbalový stadion po záplavách
zdroj: www.sfc.cz

Slovácko, které povodeň naplno postihla v roce 1997, vyhlásilo materiální a potravinovou sbírku. Tu ještě ve středu odeslalo do zasažených obcí v Jeseníkách. Příbram, která má rovněž nepříjemnou zkušenost s velkou vodou, se rozhodla pro pomoc Opavě, jež patří mezi nejvíce postižená města.

"Z tisíců příběhů nám je logicky blízký ten fotbalový v Opavě. S SFC jsme na hřišti vždy velcí rivalové a soupeři. I tak máme se slezským klubem respektovanou úctu, protože souboje s SFC jsou vždy atraktivní a zajímavé," napsali na svém webu příbramští zástupci s tím, že výtěžek ze vstupného z utkání MOL Cupu proti Českým Budějovicím pošlou druholigovému rivalovi. Slezskému klubu záplavy výrazně poničily hřiště i zázemí.

Obdobnou formu zvolila i Olomouc, jež věnuje výtěžek ze vstupného z nejbližšího domácího utkání proti Dukle na pomoc postiženým ze zasažených míst. Na tento zápas bude možné zakoupit i speciální symbolické vstupenky, Sigma zároveň organizuje sbírku mezi hráči a klubovými zaměstnanci.

Slavia vyhlásila prostřednictvím svého Nadačního fondu sbírku ve prospěch Českého červeného kříže, na jehož účet už v neděli odeslala milion korun. Podobný způsob pomoci připravuje i Sparta.

Baník Ostrava, jemuž se povodeň rovněž vyhnula, shromažďuje finanční i materiální podporu. Klub navíc připravuje i aktivní pomoc jak některým fotbalovým klubům, tak také zasaženým městským lokalitám při likvidaci následků řádění vodního živlu. Do nich už se zapojili někteří členové mládežnických týmů Baníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články