Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ligové Brno posílí šestice nových hráčů

Brno – Soupisku prvoligových fotbalistů Brna doplní pro jarní část soutěže brankář Martin Poláček, obránce Martin Husár, středopolaři Jan Kalabiška, Lukáš Křeček, Filip Chlup a útočník Andrej Hodek. Celá šestice uzavřela s vedením klubu v minulých dnech smlouvy. Z dalších testovaných hráčů měl blízko k angažmá Makedonec Jovan Kostovski, jenž měl být v pětadvacetičlenném kádru, který odletí v neděli na soustředění do Turecka.

"Vzal si krátké volno, chtěl se vrátit domů pro věci. Dnes měl podle domluvy nastoupit v utkání proti Karviné. Jeho manažer nám oznámil, že nepřijede. Nevíme, zda se ještě vrátí," řekl na dnešní tiskové konferenci trenér Miroslav Beránek. Do Turecka místo Kostovského poletí útočník Rostislav Šamánek z juniorského týmu.

"Všech šest nových hráčů patří k potenciálním posilám. Jsme přesvědčeni, že herní potenciál mají. Musí jej ale prokázat na hřišti," uvedl sportovní ředitel Karel Večeřa. Devatenáctiletý brankář Poláček přichází z Prešova, obránce Husár ze Spartaku Trnava, Kalabiška z Příbrami a Křeček z druholigové Vlašimi. Chlup se vrací z působení v Nizozemsku a Hodek přišel z Petržalky.

Brňané se těsně před koncem přestupního termínu ucházeli o odchovance Karla Kroupu z druholigového Zlína. "Nedohodli jsme se s vedením Zlína na podmínkách přestupu," řekl Večeřa. Do nominace na soustředění v Turecku se nevešel obránce Martin Sus. "Potřebuje pravidelně hrát zápasy. Proto půjde zřejmě na hostování," prohlásil Beránek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články