Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Ligová premiéra mezi Teplicemi a Spartou gól nepřinesla

Teplice - Úvodní zápas nového ročníku fotbalové ligy mezi Teplicemi a pražskou Spartou gól nepřinesl. Zaplněná Stínadla viděla opatrný duel, v největší šanci mířila v závěru hostující posila Prudnikov vedle. Letenští, pro které byla dnešní předehrávka prvního kola generálkou na úterní předkolo Ligy mistrů s Panathinaikosem Atény, protáhli čekání na výhru v Teplicích na devět soutěžních utkání. Informace o všech utkáních najdete také na serveru fotbalživě.cz. Sobotní duel mezi Slavií a Mladou Boleslaví můžete sledovat od 18:00 na ČT4 Sport, v pondělí pak zápas Bohemians 1905 s Brnem od 17:00 na ČT2.

Ligová premiéra přilákala na Stínadla vynikající návštěvu, pořadatelé nakonec ohlásili přes patnáct tisíc diváků. Kdo z nich se těšil, že uvidí v základních sestavách alespoň jednu novou tvář, musel být zklamán. Domácí v létě neposilovali a také sparťané vyběhli na trávník s osvědčenými hráči, i když v záloze chyběli zranění Kladrubský, Kucka a především kapitán Berger. Toho podle očekávání nahradil Vacek. 

Přesto měla letenská středová řada v úvodu navrch. V šesté minutě se uvolnil za vápnem Holenda, ale střelu z otočky nasměroval nad. Tepličtí chvílemi nestíhali, proto si museli pomáhat fauly. Ve 13. minutě to odnesl stoper Hubník, který nakonec dostal přednost před Rakušanem Hohenederem. Talentovaný bek se se všemi dalšími posilami posadil jen na lavičku, kde vyjma brankáře Kozáčika nikomu nebylo víc než 22 let.

Sparta měla lehčí převahu

Hubník po chvíli Ljevakovičův skluz rozběhal a ihned mohl sledovat, jak domácí gólman Grigar likviduje nebezpečnou Holendovu hlavičku po Kušnírově centru. Až pak se konečně dokázali dostat na dostřel soupeřovy branky i Severočeši. Vachoušek si v 18. minutě pěkně narazil s Rosou, ale jeho přihrávka na volného Mareše směřovala do ofsajdu. 

Ve 24. minutě se ve vápně skácel k zemi Holenda, ale penalta se nepískala. Hra se opět zklidnila a především brankář Blažek se chvílemi mezi tyčemi nudil. Poprvé si výrazněji sáhl na balon až v 31. minutě po Mahmutovičově pokusu. Konec poločasu znovu patřil Pražanům; Wilfried však centr z levé strany jen tečoval vedle a Vackovu ránu skryl Grigar.

V hledišti se ukázal i šéf českého fotbalu Hašek

I po pauze pokračoval opatrný fotbal. Krátce poté, co domácí tribuny bouřlivě přivítaly v hledišti nového svazového předsedu Ivana Haška, musel podruhé v utkání na zem Blažek. I s Marešovou střelou si však poradil. Z protiakce v 54. minutě málem udeřila Sparta; Zeman nasměroval do vápna přímý kop, který Wilfried poslal hlavou jen těsně vedle. 

Další vzrušení přinesla až 70. minuta. Nejprve přišla na trávník sparťanská posila z Ruska Prudnikov a vzápětí se objevila na ploše také světlice z hostujícího "kotle". Minutová pauza dění na hřišti nezměnila. Obě mužstva pečlivě bránila, přesto se nakonec mohlo skóre pohnout, kdyby Prudnikov po přihrávce od Kušníra nemířil v 84. minutě jen do boční sítě.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články