Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Ligová krize Lazia pokračuje, Juventus zvládl souboj s Interem

Řím – Fotbalisté Lazia opět potvrdili, že před střetnutím se Spartou v osmifinále Evropské ligy nejsou v kdoví jaké formě. Svěřenci trenéra Stefana Pioliho prohráli doma se Sassuolem 0:2 a v tabulce zůstávají osmí. První místo v tabulce si pojistil Juventus, jenž v Derby d'Italia porazil Inter 2:0. AS Řím zvítězil na hřišti Empoli 3:1 a v italské lize zaznamenal šestou výhru po sobě.

Fotbalisté Sassuola slaví vstřelenou branku v utkání s Laziem
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Sedmé Sassuolo se v římském dešti dostalo do vedení v závěru první půle, kdy Maurício ve vápně skluzem podrazil Defrela a nařízenou penaltu proměnil Berardi. Tomu po hodině hry zneškodnil sólový únik Berisha, krátce nato ale domácího brankáře překonal Defrel a snížit se už nepovedlo Klosemu ani nikomu z jeho spoluhráčů.

Z posledních šesti ligových zápasů dokázali svěřenci trenéra Pioliho zvítězit jen v jediném, ve zbylých pěti Lazio ani neskórovalo.

Druhá Neapol remizovala na hřišti čtvrté Fiorentiny 1:1, nezvítězila potřetí za sebou a na vedoucí Juventus ztrácí tři body. Oba góly padly už v úvodní desetiminutovce: po hlavičce domácího Marcose Alonsa rychle vyrovnal pětadvacátou brankou v sezoně Higuaín. 

Juventus mohl poslat do vedení proti Interu už v páté minutě bývalý hráč Interu Hernanes, jeho pokus ale skončil na břevnu. Na gól si fanoušci v Turíně počkali do začátku druhého poločasu, kdy ve vápně chyboval milánský obránce D'Ambrosio. Odhlavičkoval míč přímo k Bonuccimu a ten zaznamenal svou druhou trefu v sezoně.

Zdálo se, že italský obránce bude jediným střelcem zápasu, v závěru ale fauloval Moratu ve vápně Miranda. Právě Morata se ujal exekuce pokutového kopu a pojistil domácím tři body.

AS Řím v minulém týdnu prohrál v úvodním osmifinále Ligy mistrů doma s Realem Madrid 0:2, ale z porážky se rychle oklepal. V minulém kole Serie A deklasoval Palermo 5:0 a také tentokrát se mu střelecky dařilo.

Dvěma góly pomohl k vítězství útočník El Shaarawy, jednou trefou přispěl Pjanič. Domácí srovnali v prvním poločase na průběžných 1:1 po vlastním gólu Zukanoviče, ale to bylo z jejich strany vše.

Už jedenáctý zápas bez porážky za sebou uhráli fotbalisté AC Milán, kteří doma udolali FC Turín 1:0 a na šestém místě tabulky ztrácejí stále jediný bod na pátý Inter Milán. O jedinou branku se v úplném závěru první půle postaral Antonelli, který po rohovém kopu zužitkoval přiťuknutí od slovenského reprezentanta Kucky.

Italská fotbalová liga - 27. kolo:

Empoli - AS Řím 1:3 (22. vlastní Zukanovič - 5. a 74. El Shaarawy, 27. Pjanič), 

Palermo - Boloňa 0:0, Carpi - Atalanta 1:1 (75. Verdi z pen. - 52. Kurtič), Chievo - FC Janov 1:0 (51. Castro), Sampdoria Janov - Frosinone 2:0 (44. Fernando, 69. Quagliarella), Udine - Hellas Verona 2:0 (31. Agyemang-Badu, 56. Théréau), Juventus Turín - Inter Milán 2:0 (47. Bonucci, 84. Morata z pen.), AC Milán - FC Turín 1:0 (45. Antonelli), Lazio Řím - Sassuolo 0:2 (41. Berardi z pen., 67. Defrel), Fiorentina - Neapol 1:1 (6. M. Alonso - 7. Higuaín).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články