Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Liga znovu běží. Kluby řeší, jak naložit s limitem 300 osob na stadionu

První fotbalová liga se rozebíhá. V omezené míře u toho budou moci být také fanoušci, kteří se vejdou do limitu 300 lidí na stadionu. Jednotlivé kluby se na situaci pečlivě připravují.

Prázdné tribuny na Letné
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Zřejmě nejhlasitější podporu bude mít na úterním utkání s Ostravou Příbram, kterou U Litavky podpoří asi osmdesát příznivců. Pár nejvěrnějších z fanklubu dostanou na stadion také v Teplicích, na Spartě a zřejmě i v Opavě.

Na sobotním duelu v Teplicích mohlo být v hledišti včetně hráčů, realizačních týmů a rozhodčích jen 150 osob. Přesto se na stadion dostali tři nejvěrnější z domácího fanklubu, kteří dělali podavače míčů na tribuně. Podle protokolu je aktuálně k organizaci ligového duelu zápasu potřeba 175 lidí, takže klubům zbývá přes 100 volných míst.

Většina z nich je zaplní partnery a sponzory. Zřejmě největší prostor nabídla fanouškům Příbram. Poslední tým tabulky se rozhodl umožnit vstup na stadion těm, kteří si zakoupili celoroční permanentní vstupenku. Volné permanentky neplatí.

Poslechněte si nový díl Fotbal fokus podcastu:

"Jdou tam vipkaři, mládežničtí trenéři, náš oficiální fanklub a vybraní permanentkáři, kteří si to zaplatili. Upřednostnili jsme ty, kteří tu pracujou, kteří fandí a kteří si to koupili. Kotlík je zhruba 20 lidí a zatím se nám ozvalo zhruba 60 permanentkářů, takže na zápas s Baníkem budeme mít asi 80 fanoušků," řekl mluvčí klubu Tomáš Větrovský.

Pár desítek permanentkářů z kotle uvažuje pustit na stadion i Opava, která ve středu ve slezském derby přivítá Karvinou. Hostující klub při svém prvním domácím zápase po koronavirové pauze v neděli proti Spartě naopak může na fanoušky zapomenout, protože v regionu kvůli ohnisku koronavirové nákazy v Dole Darkov neplatí uvolnění akcí pro 300 osob.

Tepličtí při zvýšení kvóty ze 150 na 300 lidí budou moci mít na stadionu při nedělním utkání s Opavou o několik fanoušků více. "Volná místa dostanou primárně partneři a nejspíš deset míst necháme pro ty nejvěrnější z fanklubu, kteří jezdí na každý zapas i ven," řekl teplický mluvčí Martin Kovařík.

Několik nejvěrnějších příznivců bude moci sledovat i středeční šlágr Sparty s Plzní. "I při počtu 300 lidí jsme chtěli mít na stadionu fanoušky, ale byli jsme schopni vymezit místo jen jednotkám příznivců. Půjde například o nejvyšší vedení našeho fanklubu," řekl tiskový mluvčí Sparty Ondřej Kasík.

"K realizačním týmům, hráčům a dalším osobám potřebným k uspořádání zápasu počítáme i s ostrahou nejdůležitějších míst na stadionu, technickým zajištěním, jako jsou trávníkáři, údržbáři, elektrikář. Kdyby zhasla světla, vypadla elektrika a museli bychom nahodit záložní generátor. Jsou to lidé, o kterých třeba fanoušci nemají úplnou představu, proč by tady měli být, ale jejich role při organizaci zápasu je poměrně dost důležitá," podotkl Kasík.

Nováček ligy z Českých Budějovic pozval na středeční zápas s Libercem zástupce města. "Samozřejmě bychom moc rádi měli na stadionu fanoušky, ale tím počtem lehce přesahujícím 100 osob bychom se prakticky nikomu nedokázali zavděčit. Proto jsme se rozhodli, že při takto nízkém počtu volných míst pozveme na stadion zástupce města a také Jihočeského kraje. Právě město a kraj nás totiž v posledních sezonách finančně podporují a této podpory si nesmírně vážíme. Pozvánku dostanou také představitelé z řad našich hlavních obchodních partnerů," uvedl mluvčí klubu Aleš Strouha.

Zřejmě do poslední chvíle budou čekat Bohemians 1905. Pokud jim zbudou na středeční duel s Teplicemi volná místa, pozvali by VIP permanentkáře. Některé kluby včetně mistrovské Slavie, Plzně či Ostravy zatím podle mluvčích ještě stále řeší, kým kvótu doplní. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články