Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liga se hrát bude, slíbil šéf slovenského fotbalu

Bratislava - Nová sezona slovenské fotbalové ligy začne podle plánu. Tvrdí to alespoň prezident slovenského svazu František Laurinec, který na dnešní tiskové konferenci slíbil, že svaz dlužné závazky klubům uhradí. O víkendu Unie ligových klubů (ÚLK) prostřednictvím svého prezidenta Karola Belaníka prohlásila, že kluby první a druhé ligy nezahájí nový ročník, pokud nebudou uhrazeny dlužné finanční prostředky za televizní práva a nebude podepsána smlouva mezi unií, slovenským svazem a marketingovým partnerem UFA Sports.

František Laurinec a Vladimír Weiss
zdroj: ČTK

"Liga se bude hrát. Děláme vše pro to, abychom to dořešili," uvedl Laurinec, který slíbil, že svaz dlužnou částku vyplatí. "Na výkonném výboru jsme se dohodli, že to zaplatíme z našich peněz. Hledáme způsob, jak to do pátku uhradit, i když je aktuálně svaz finančně vyčerpaný. Brzy ale přijdou peníze za vystoupení národního týmu na mistrovství světa," dodal.

Právě slovenská účast na MS má podíl na vzniklých dluzích, protože svaz prioritně zajistil činnost a přípravu národního týmu směrem k šampionátu v JAR.

Šéfa svazu však hrozba ÚLK v podobě neodehrání prvního ligového kola naštvala. "Někteří pánové asi zapomněli, že jsme jim dali zdarma televizní práva, která jsme odkoupili za 1 270 000 eur (asi 32 milionů korun). Kluby i ÚLK jsou členy svazu a platí pro ně určitá pravidla a povinnosti," dodal Laurinec.

Podle prezidenta ÚLK Belaníka je však hrozba odložení startu ligy stále aktuální. "Zatím nám nikdo ze svazu nepředložil přijatelné řešení," citoval Belaníka v pondělí deník Šport. "Další kroky budeme znát ve středu po jednání výkonného výboru unie," dodal.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články