Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zidane po kolapsu s Wolfsburgem: Musíme zůstat v klidu a jednotní

Wolfsburg (Německo) - Fotbalisté Realu Madrid sice prohráli úvodní utkání čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti Wolfsburgu 0:2, jejich trenér Zinedine Zidane však nabádá ke klidu. Věří, že jeho svěřenci doma duel otočí a vybojují postup. A to i přesto, že v posledních osmi případech pro ně porážka v úvodním duelu vždy znamenala vyřazení. "Teď je na nás, abychom tam předvedli sebevědomý výkon a dosáhli na něco, čemu nikdo nevěřil, že by se mohlo povést. Chci do semifinále," uvedl Zidane.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane
zdroj: ČTK/AP

"Je to vždy zklamání prohrát v Lize mistrů, zvláště způsobem, jakým jsme prohráli tentokrát," řekl Zidane. Real si za celé utkání vypracoval jedinou šanci. "Musíme ale zůstat v klidu a jednotní. Nesmíme začít bláznit. Musíme věřit, že doma jsme schopni to otočit," prohlásil francouzský kouč, který s Realem soutěž vyhrál jako hráč v roce 2002.

Real přitom šel do utkání posílený víkendovou výhrou 2:1 nad úhlavním rivalem Barcelonou, o které Zidane věřil, že dodá jeho týmu sebevědomí právě do Ligy mistrů. Jenže ve Wolfsburgu se Real trápil s obranou německého celku, navíc brzy inkasoval z penalty a krátce nato i z brejku a už se nevzpamatoval. Připsal si tak první prohru v sezoně LM a hrozí mu, že poprvé od roku 2010 neprojde do semifinále.

"V první půli jsme měli hodně problémů. Chyběla nám koncentrace. To se ve fotbale občas stává. Před zápasem byly šance vyrovnané, teď je na nás, abychom doma předvedli maximální výkon a otočili to. Máme stále 90 minut," dodal Zidane.

To Wolfsburg má po jedné z nejcennějších výher ve své historii důvod slavit. V klubu si však uvědomují, že vzhledem k síle soupeře musí být před odvetou na pozoru. "Jsme v dobré pozici, zvláště když by se nám tam povedlo skóroval. Všichni ale víme, že hrajeme proti Realu a víme, co se může v Madridu stát. Nesmíme brát postup za jistý," upozornil trenér Dieter Hecking.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Wolfsburg - Real Madrid

Fotbalisté Manchesteru City si z úvodního utkání čtvrtfinále na hřišti Parisu St. Germain odvezli nadějnou remízu 2:2, přestože soupeři darovali velmi laciný gól. Ani brankář Joe Hart nechápal, co se po jeho rozehrávce od branky stalo. Celkově označil utkání za "bláznivé".

Anglický celek se v první půli ujal vedení po gólu Kevina de Bruyna, jenže hned vzápětí daroval soupeři vyrovnání. Hart rozehrál od branky nakrátko na Fernanda, ten si ale míč na velkém vápně špatně zpracoval a Zlatan Ibrahimovič mu ho vypíchl rovnou do prázdné branky.

"Byl to příšerný gól. Dal jsem to na Fernanda, který to mohl rozehrát dál, ale asi si myslel, že má dost času. Jenže Ibrahimovič mu tam strčil svoji nohu velikosti patnáct a bylo to," popisoval Hart.

Ten přitom chvíli předtím vychytal Ibrahimovičovu penaltu a švédského kanonýra donutil i přestřelit v další vyložené šanci. Částečně si tak proti němu napravil reputaci poté, co mu v roce 2012 nastřílel v reprezentaci čtyři branky. "Znovu dokázal, že to není vůbec špatný hráč. Jen tu penaltu kopl trochu slaběji," řekl Hart.

PSG i díky chybě soupeře skóre otočil a vedl 2:1, jenže sám také chyboval a City toho využilo k důležitému vyrovnání. "Byl to bláznivý zápas, ale hezký fotbal. My udělali obří chybu, ale oni také. Odvážíme si velmi dobrý výsledek. Dva góly venku jsou skvělé, tak doufám, že toho doma využijeme. Píšeme tu historii Manchesteru City a nechceme končit," dodal Hart.

Podle trenéra Manuela Pellegriniho ale šance zůstávají pro oba týmy stejné, ačkoli v historii postoupilo 80 procent týmů, které první zápas remizovaly 2:2. "Čtvrtfinále je nadále otevřené a postoupit mohou oba týmy. Udělali jsme jednu velkou chybu, ze které jsme se naštěstí vzpamatovali, a vezeme si dobrý výsledek. Pokud ale chceme postoupit, musíme se doma vyvarovat takových chyb," dodal chilský kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání PSG - Manchester City
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články