Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Tour de France 2024

Zelený: Zápas na City? Super zážitek i pro fanoušky, ale fotbalově jsem si je nepřál

Los ligové fáze Ligy mistrů nedopadl podle přání obránce Sparty Jaroslava Zeleného. Pražanům totiž přisoudil zápas na stadionu úřadujícího anglického mistra Manchesteru City, jejž si český reprezentant nepřál. Sparťané se zároveň těší na souboj s Feyenoordem Rotterdam, kam v červnu z Letné odešel dánský trenér Brian Priske.

Jaroslav Zelený
zdroj: Reuters autor: Lisi Niesner

"Splnilo se mi, co jsem nechtěl. Abychom hráli na City, protože za mě jsou odstřelení. Samozřejmě zážitek to bude super, pro fanoušky hezký a zajímavý výjezd. Fotbalově jsem si je ale nepřál," prohlásil dvaatřicetiletý Zelený v rozhovoru pro klubovou televizi.

Jeho tým se představí i v Rotterdamu proti Feyenoordu, kam po dvou titulech se Spartou a jednom zisku domácího poháru zamířil Priske spolu s asistentem Lukasem Babalolou. Priskeho místo zaujal jeho dosavadní asistent a krajan Lars Friis.

"Osobně to bude víc zajímavé pro trenéry, jako srovnání mezi nimi. Jsem zvědavý, jak se s tím popereme vzhledem k tomu, že tam šel odsud Brian. Nejpikantnější to ale bude pro ně dva (Priskeho a Friise), že se takhle poměří," uvedl Zelený.

Sparta venku vyzve ještě Leverkusen s českými reprezentanty Matějem Kovářem a Patrikem Schickem, a další německý tým Stuttgart. Doma přivítá Inter Milán, Atlético Madrid, Salcburk a Brest.

"Těším se, až se poměříme s velkými týmy, ale také se těším na Feyenoord s našimi bývalými kolegy nebo Leverkusen, kde hraje můj kamarád a bývalý spoluhráč Lukas Hradecky. Čeká nás spousta zajímavých týmů. Jsem si jistý, že se i fanoušci těší, až sem soupeři přijedou," podotkl finský asistent trenéra Tim Sparv.

"Máme hodně nepříjemné soupeře. Nevím, jak na tom Brest je, ale musím říct, že se všemi soupeři to bude hodně těžké," mínil Zelený.

"Je to těžký los. Věděli jsme ale, že to bude těžké, ať už bychom dostali kohokoli. Nový formát se mi hodně líbí, například losování a vše kolem něho. Těším se, až to začne," doplnil Friis.

Přesný harmonogram bude určen teprve později, první zápasy se odehrají v týdnu od 17. září.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články