Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ME Maďarsko

Zdrcený brankář Karius po finále: Mohu se jen omluvit. Nechápu, co se stalo

Do dějin finále Ligy mistrů se zapsal způsobem, na který se bude ještě dlouho vzpomínat. Německý brankář Liverpoolu Loris Karius totiž dvěma minelami víceméně daroval Realu Madrid vítězství 3:1 a třináctý titul v milionářské soutěži. Po závěrečném hvizdu byl psychicky zničený a sám nechápal, co se stalo. Omlouval se jak fanouškům, tak spoluhráčům.

Loris Karius po finále LM v Kyjevě
zdroj: REUTERS autor: Kai Pfaffenbach

Karius nejprve v úvodu druhé půle za stavu 0:0 trefil výhozem nohu Karima Benzemy, od které se míč odrazil do sítě. Poté ho krásnými nůžkami překonal střídající Gareth Bale, na což zareagovat nemohl, ale v 83. minutě opět chyboval. Bale napřáhl z více než třiceti metrů a plachtíci střela mířící doprostřed jej nečekaně zaskočila.  

"Nechápu, co se stalo. Moc mě to mrzí kvůli fanouškům a spoluhráčům. Prohrál jsem finále. Kluci se mě snažili povzbudit, ale já se jim mohu jen omluvit," řekl po utkání Karius. 

Spoluhráči se Kariuse zastávali. "Vyhráváme společně a společně i prohráváme. Nemůžeme vinu házet na Lorise," prohlásil Virgil Van Dijk. "Neviníme Lorise. Jsme všichni zničení, ale musíme to hodit za hlavu a dívat se vpřed na další sezonu," přidal Andy Robertson.

Pro hráče Liverpoolu bylo velkou ranou i zranění spoluhráče Mohameda Salaha z 26. minuty, kvůli kterému musela největší hvězda týmu střídat. Od té doby převzal otěže finále Real. "Do zranění Mohameda jsme byli lepší. Pak ovšem přišla chyba a neskutečný gól Balea. Jim vycházelo všechno, nám nebylo přáno, ale vrátíme se ještě silnější," dodal Robertson.

"Není to o Lorisových chybách, je to o celém týmu. Prostě jsme nebyli dost dobří, abychom Real porazili," uvedl kapitán Jordan Henderson.

S tímto tvrzením souhlasí i německá legenda Michael Ballack. "Není běžné, aby brankář udělal v jednom zápase dvě takové chyby, jaké udělal Karius. Nicméně to nic nemění na skutečnosti, že Real vyhrál zaslouženě. Hrál mnohem zkušeněji a je správným šampionem Ligy mistrů," konstatovala bývalá opora Leverkusenu, Bayernu či Chelsea.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články