Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Zdecimovaný Manchester se v Parku princů pokusí o "nemožné", AS Řím bude v Portu hrát i za trenéra

Bez vykartovaného Paula Pogby a možství zraněných hráčů se Manchester United představí v osmifinálové odvetě Ligy mistrů v Paříži, kde bude dohánět dvougólové manko z domácího souboje na Old Trafford. Ve druhém středečním duelu je situace naopak zcela otevřená. AS Řím si veze do Porta náskok 2:1 z úvodního měření sil a na stadionu "Draků" bude hrát jak o postup, tak o budoucnost trenéra Eusebia di Francesca. Vyřazení italského klubu by jej mohlo dle médií stát místo. Sestřihy utkání sledujte od 23:00 na programu ČT sport.

Romelu Lukaku z Manchesteru United v souboji s Marquinhosem z PSG
zdroj: REUTERS autor: Phil Noble

PSG – Manchester United

V dobré situaci není ani Manchester United. Anglický tým sice ztratil jediný z 16 zápasů pod vedením trenéra Oleho Gunnara Solskjaera, ale nezdar přišel v nejméně vhodnou dobu. Po domácí prohře 0:2 jsou jeho naděje na vstupenku do čtvrtfinále téměř mizivé.

K postupu musí "Red Devils"  dokázat i takřka nemožnou věc: vyhrát v Parku princů. To se v posledních padesáti pohárových kláních podařilo jen dvěma klubům – před čtyřmi lety Barceloně a loni Realu Madrid.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Manchester United - PSG

Solskjaer bude navíc kvůli trestu za červenou kartu postrádat klíčového záložníka Pogbu a hned devět marodů: Alexise Sáncheze, Anthonyho Martiala, Jesseho Lingarda, Juana Matu, Andera Herreru, Nemanju Matiče, Mattea Darmiana, Phila Jonese a Antonia Valenciu.

Ve dvacetičlenném výběru se proto ocitlo i několik mladíků, kteří nemají na kontě jediný start v Lize mistrů. Sedmnáctiletý útočník Mason Greenwood a o rok starší obránce Brandon Williams dokonce ještě ani nenastoupili za A-tým United.

FC Porto – AS Řím

AS Řím, kde působí i útočník Patrik Schick, sice patří v italské Serii A páté místo a prohrál jen dva z posledních dvanácti soutěžních zápasů, ale vedení podle televize Sky Sports naštval sobotní debakl 0:3 v prestižním derby s Laziem. Proto už poněkolikáté v sezoně dalo Di Francescovi ultimátum. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání AS Řím - FC Porto

Klub z věčného města před třemi týdny v domácím utkání porazil Porto 2:1, takže souboj o místo ve čtvrtfinále je stále otevřený. Statistiky však hovoří spíš pro AS Řím, který v minulé sezoně dokázal dojít do semifinále, přestože v play-off ani jednou nevyhrál venku. Porto navíc už šest střetnutí ve vyřazovací části LM nezvítězilo (1 remíza, 5 proher).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články