Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zázrak na Anfield Road? Oslabený Liverpool čeká "nemožná" cesta k vyřazení Messiho a spol.

Stáhnout manko 0:3 z úvodního zápasu semifinále a postoupit do finále Champions League bez dvojice Mohamed Salah - Roberto Firmino? Liverpool stojí před velmi obtížným úkolem. V odvetě se proti Barceloně, která o víkendu šetřila klíčové hráče včetně Lionela Messiho či Luise Suáreze, bude na domácím stadionu snažit o senzační comeback. Textovou on-line reportáž z utkání Liverpool - Barcelona sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

Mohamed Salah z Liverpoolu v semifinále LM na Camp Nou
zdroj: REUTERS autor: Albert Gea

"Barca" na Camp Nou jednoznačně zvítězila, přestože nebyla ani zdaleka lepší než soupeř. Luis Suárez, bývalý hráč klubu z města Beatles, otevřel skóre a ve druhém poločase stanovil konečný výsledek dvěma brankami hvězdný Messi.  

"Víme, jak obrovskou výzvu máme před sebou. Stoprocentně se o ni pokusíme, což ale neznamená, že to bude fungovat. Když se nám to povede, bude to úžasné, když ne, tak ať vypadneme tím nejkrásnějším způsobem," uvedl liverpoolský trenér Jürgen Klopp.

Německému stratégovi však budou scházet zraněné opory Salah s Firminem. "Dva z nejlepších útočníků světa nebudou hrát a navíc musíme vstřelit čtyři góly. To nám samozřejmě komplikuje život, ale budeme se snažit dělat, co umíme," dodal.

Lize mistrů se věnoval i nový díl Fotbal fokus podcastu (58:33 - 1:16:11)

Liverpool doma v aktuální sezoně dokázal už devět soutěžních duelů vyhrát o tři a více branek. V sobotu slavil v Newcastlu po výsledku 3:2 a zůstal ve hře o anglický titul.

Naopak Barcelona v generálce prohrála. Kouč už jistých španělských šampionů Ernesto Valverde nicméně šetřil většinu opor a náhradníci prohráli ve Vigu 0:2. Navíc se opět zranil útočník Ousmane Dembélé a přijde o odvetu na Anfield Road.

Pro Katalánce je varováním loňské čtvrtfinále s AS Řím. V něm po vítězství 4:1 na Camp Nou utrpěli v odvetě nečekanou porážku 0:3. "Před rokem jsme vypadli, i když jsme vyhráli o tři góly, což znamená, že odveta je otevřená. Liverpool nám to pořádně ztíží. Je to vynikající soupeř," upozornil Valverde, jehož svěřenci hráli finále LM naposledy před čtyřmi lety.

"Řím loni skóroval venku, a to je velký rozdíl. Ale dává nám to naději," doplnil Klopp.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona - Liverpool

Předpokládané sestavy:

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Fabinho, Henderson - Mané, Origi.

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Roberto, Rakitič, Busquets, Vidal - Suárez, Messi.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články