Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Záhřeb nezabránil Tiraspolu v překvapivém postupu do LM, skupinu si zahraje i Salcburk se Šachtarem

Šeriff Tiraspol dokonal senzační postup do skupinové fáze Ligy mistrů. V odvetě uhrál moldavský klub v Záhřebu s místním Dinamem remízu 0:0, což mu po úvodní výhře 3:0 stačilo. Salcburk přešel přes Bröndby po venkovním vítězství 2:1, když doma vyhrál stejným výsledkem. O šťastnějším mezi Šachtarem Doněck a Monakem rozhodla vlastní branka Rubena Aguilara v prodloužení, nejprestižnější evropskou soutěž si tak po remíze 2:2 zahraje ukrajinský zástupce. Poražení jdou do Evropské ligy.

Svěřenci trenéra Nika Kovače z Monaka měli proti Šachtaru výbornou první půli a už v 18. minutě se po Vollandově střele prosadil Ben Yedder. Jednatřicetiletý francouzský útočník si navíc sedm minut před poločasovou přestávkou naběhl opět na centr Silvy a z bezprostřední blízkosti zajistil Monaku dvoubrankový náskok.

Ve druhé části začal být Šachtar nebezpečnější a podařilo se mu díky Marlosově trefě vynutit prodloužení. Monako sice mohlo v závěru normální hrací doby rozhodnout, jenže Vollandovu střelu nejprve vykopli z brankové čáry obránci a o chvíli později jej vychytal brankář Pjatov.

Rozhodnutí přišlo ve 114. minutě, kdy si přihrávku unikajícího Mudryka srazil nešťastnou tečí do brány monacký kapitán Aguilar. Třetí celek posledního ročníku francouzské ligy naposledy hrál v základní skupině LM v sezoně 2018/2019.

Potřetí za sebou se do Ligy mistrů dostal rakouský Salcburk, který rozhodl o svém vítězství nad Bröndby Kodaň 2:1 už v úvodní desetiminutovce. Nejprve se po čtyřech minutách hry prosadil osmnáctiletý slovinský záložník Šeško a šest minut po něm zvýšil Američan Aaronson. Dánský celek pak už jen korigoval po hodině hry zásluhou Maxsa.

Odvetná utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Bröndby Kodaň - Salcburk 1:2 (0:2)
Branky: 62. Maxso - 4. Šeško, 10. Aaronson. První zápas: 1:2, postoupil Salcburk.

Dinamo Záhřeb - Šeriff Tiraspol 0:0
První zápas: 0:3, postoupil Šeriff.

Nemistrovská část:

Šachtar Doněck - Monako 2:2 po prodl. (1:2, 0:2)
Branky: 74. Marlos, 114. vlastní Aguilar - 18. a 39. Ben Yedder. První zápas: 1:0, postoupil Šachtar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články