Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Za vše může u AC Zlatan, myslí si Krejčí. V Miláně by rád zopakoval scénář s Laziem

AC Milán dobře ze svého působení v Boloni zná. Přesto je současný výběr italského celku dle Ladislava Krejčího staršího o poznání jiný, než zažil. Důvod? Příchod Zlatana Ibrahimovice. Jestli švédská legenda proti Pražanům v utkání Evropské ligy naskočí, je zatím nejasné. Co jisté naopak je, že Letenské čeká pořádně náročný úkol, pokud chtějí uspět. Osmadvacetiletý křídelník ale strach nemá a rád by napodobil senzační výhru, kterou v rudém dresu zažil proti Laziu Řím.

Ladislav Krejčí
zdroj: sparta.cz

Krejčí se v létě vrátil do Sparty po čtyřech letech v Boloni a jeden z posledních zápasů, který před odchodem v roce 2016 odehrál, byla odveta osmifinále Evropské ligy s Laziem. Pražané tehdy po domácí remíze 1:1 vyhráli 3:0 a Krejčí k tomu přispěl jednou brankou.

Nyní se záložník vrací do Itálie, kde se Spartou ve čtvrtek nastoupí ve druhém kole Evropské ligy proti AC Milán. "My bychom si přáli, aby byl průběh podobný jako proti Laziu. Čeká nás těžký soupeř, ale nic není nemožné a věřím, že by se něco takového mohlo povést," řekl Krejčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta - Lille

Sparta do základní skupiny vstoupila minulý týden domácí porážkou 1:4 s Lille. Krejčí, který kvůli zdravotním problémům nenastoupil, je však přesvědčený, že výsledek neodpovídal průběhu. Letenští hráli od 23. minuty bez Ladislava Krejčího mladšího, jenž dostal červenou kartu, přesto dokázali po přestávce vyrovnat.

"Co jsem viděl, tak se mi výkon kluků líbil. Skóre úplně neodpovídá obrazu hry a Lille bylo samozřejmě hodně efektivní. Dostali jsme sice čtyři góly, ale výkon byl v pořádku a věřím, že s dalšími zápasy získáme další zkušenosti a vyvarujeme se chyb, které jsme udělali," uvedl Krejčí.

Výkon Sparty v úvodu Evropské ligy řešil Fotbal fokus podcast:

Proti AC Milán si několikrát zahrál během působení v Boloni, ale současný tým podle něj s těmi předchozími srovnávat nejde. "Hodně to ovlivnil příchod Zlatana, který zvedl mužstvu sebevědomí. Celý tým na mě působí dobře, vědí, co hrát, a vyšel jim začátek sezony," prohlásil.

Rossoneri totiž v nové sezoně Serie A ještě neprohráli a s 13 body vedou tabulku. Hvězdný útočník Zlatan Ibrahimovic navíc v pěti posledních zápasech dal sedm branek, ale proti Spartě bude AC chybět brankář Gianluigi Donnarumma, který má koronavirus.

V pondělním utkání italské ligy s AS Řím obvyklou jedničku nahradil Ciprian Tatarusanu, AC remizovalo 3:3 a poprvé v Serii A ztratilo body. "Po Zlatanovi je Donnarumma jejich největší osobnost, potvrzuje to i výkony a bude to pro ně velká ztráta," řekl Krejčí starší.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články