Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Young Boys Bern porazili Ferencváros i v deseti

Boj o Ligu mistrů ve 4. předkole začal lépe pro fotbalisty švýcarského Young Boys Bern, kteří na svém stadionu porazili 3:2 Ferencváros Budapešť, který ve třetím předkole vyřadil Slavii. Young Boys přitom hráli od 25. minuty bez vyloučeného Heftiho. Maďarský mistr v Bernu nevyužil penaltu a navíc dvakrát inkasoval už v početní výhodě. Domácí prostředí využily k úvodní výhře také Benfica Lisabon i Malmö. Ve všech zápasech o vítězi rozhodl jediný gól, takže odvety budou ještě hodně zajímavé.

YB Bern - Ferencváros
zdroj: ČTK/AP autor: Alessandro della Valle

Ferencváros se sice proti Bernu dostal do vedení ve 14. minutě, na trefu Francka Boliho však dokázal hned o dvě minuty později reagovat Meschack Elia.

Hosté přesto měli dál utkání dobře rozehrané a v 25. minutě mohli jít znovu do vedení. Po zákroku Heftiho na Botku nařídil rozhodčí Collum pokutový kop a švýcarskému obránci udělil červenou kartu. Uzuni však z penalty trefil jen tyč a dorážka Laidouniho už po konzultaci s videorozhodčím uznána nebyla.

Oslabený švýcarský tým zůstal nicméně i v deseti nebezpečný a ještě do přestávky se prosadil Sierro. V 65. minutě navíc zvýšil náskok po individuálním průniku a technické střele Garcia. Osm minut před koncem snížil opět Boli.

Výhodu jednogólového náskoku bude mít do druhého zápasu i Benfica, která předčila PSV Eindhoven 2:1. Díky brankám Silvy a Weigela vedla po první půli již o dva góly, těsnou ztrátu do odvety však hostům zařídil po přestávce Gakpo.

Jako jediné udrželo čisté konto Malmö, které po brankách Birmančeviče a Bergeta vyhrálo 2:0 nad Razgradem. Odvety se uskuteční příští týden.

Úvodní utkání 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:

Young Boys Bern - Ferencváros Budapešť 3:2 (2:1)
Branky: 16. Elia, 40. Sierro, 65. Garcia - 14. a 82. Boli. ČK: 25. Hefti (Bern).

Malmö - Ludogorec Razgrad 2:0 (1:0)
Branky: 26. Birmančevič, 61. Berget.

Nemistrovská část:

Benfica Lisabon - PSV Eindhoven 2:1 (2:0)
Branky: 10. Silva, 42. Weigl - 51. Gakpo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články