Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

X faktor Ronaldo: Možná proto mě Juventus podepsal, smál se po "one man show" proti Atléticu

Fenomenální výkon, hattrick do sítě Atlética Madrid a postup s Juventusem do čtvrtfinále Ligy mistrů. Cristiano Ronaldo prožil další nezapomenutelný večer v kariéře. "Stará dáma" zvítězila 3:0 a poprvé v historii milionářské soutěže otočila dvoubrankovou ztrátu z úvodního duelu vyřazovací fáze.

Cristiano Ronaldo z Juventusu se raduje z gólu v síti Atlética Madrid
zdroj: REUTERS autor: Alberto Lingria

Portugalec se navíc osmým hattrickem v Champions League vyrovnal barcelonskému Lionelu Messimu. Polovina z nich se zrodila v play-off.

"Tohle byl úžasný večer, nejen pro mě, ale i pro tým. Možná proto mě Juventus podepsal," řekl s úsměvem Ronaldo. "Ještě jsme nic nedokázali, ale jsme na sebe pyšní," dodal.

Rodák z Madeiry je nejlepším kanonýrem v dějinách LM. Ve 160 utkáních nastřílel 124 gólů, z toho 63 v play-off, což je o 23 branek více než druhý Messi. Argentinský útočník zaznamenal 106 branek, ale oproti Ronaldovi sehrál o třicet zápasů méně. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Juventus Turín - Atlético Madrid

Pětinásobný držitel Zlatého míče si už před duelem s Atléticem moc dobře uvědomoval, že k postupu do čtvrtfinále bude muset turínský velkoklub předvést mimořádný výkon. "Jak jsem řekl před dvěma dny, k tomu, abychom porazili Atlético, jsme museli prožít neuvěřitelný večer. Dát mu tři góly je velmi těžké, ale hráli jsme opravdu dobře," těšilo Ronalda, který do sítě "Los Colchoneros" nasázel 25 branek v 33 soutěžních zápasech.

První dva góly vstřelil hlavou. Nejprve se prosadil ve 27. minutě a následně krátce po přestávce. Postupovou trefu zařídil v 86. minutě z penalty. "Začali jsme velmi dobře, vysoko jsme presovali, vytvořili si šance a dali gól v prvním poločase. Ve druhém jsme pokračovali v tlaku a přidali jsme další dva. Podle mě jsme hráli neuvěřitelně a dobře jsme bránili. Hráli jsme tak, jak se na mužstvo v Lize mistrů sluší," zakončil Ronaldo.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články