Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Wenger: Na Arsenal jsem hrdý, anglický fotbal ale zaspal

Mnichov - Fotbalisté Bayernu Mnichov sice prošli do čtvrtfinále Ligy mistrů, radost z postupu ale loňským finalistům kalí zklamání z výkonu při domácí porážce 0:2 v osmifinálové odvetě s Arsenalem. Bavorský gigant podle svého kouče Juppa Heynckese utrpěl tvrdou ránu, ze které se musí rychle zotavit. Trenér Arséne Wenger je naopak i přes vyřazení na své svěřence pyšný, že byli schopni zabojovat a vykřesat naději. Přesto si však uvědomuje, že anglický fotbal by se měl rychle probudit z letargie.

Arsene Wenger
zdroj: Getty Images

"Postoupili jsme, ale s monoklem. A nebyli jsme daleko k.o.," uvedl Heynckes. Po úvodní výhře 3:1 své hráče varoval, že Arsenal ještě bude nepříjemným soupeřem. "Myslím, že znám evropské poháry dobře. Odkoučoval jsem v nich 150 zápasů, takže jsem tušil, že odveta nebude snadná. Přesto jsme dopustili komplikace," zlobil se kouč.

Heynckese mrzel zejména gól Oliviera Girouda už ze třetí minuty utkání, který oživil naději londýnského klubu. "To bylo přesně to, čemu jsme se chtěli vyhnout. Vrátili jsme je tím do hry," litoval Heynckes. Druhou trefu přidal v 86. minutě Koscielny. "Bohužel přišel až příliš pozdě. Měli jsme předtím nějaké šance, které jsme neproměnili. Pak bychom ještě mohli mít naději, takhle už moc času nebylo," řekl Wenger. "Věřil jsem, že by po rychlém gólu mohl Bayern znervóznět, ale bránil velmi dobře," dodal.

Arjen Robben v obklíčení hráčů Arsenalu
zdroj: EPA

Bayern podle svého trenéra nepřipomínal tým, který má náskok 20 bodů v čele německé ligy a odborníci ho považují za jeden z nejlepších současných celků v Evropě. "Nehráli jsme tak, jak jsme z posledních týdnů zvyklí. Arsenal byl lepší a nám se za celých 90 minut nepovedlo dostat utkání pod kontrolu. Ale i takové zápasy někdy přijdou a je třeba se z nich poučit a uvědomit si, že i Bayern může občas prohrát," řekl Heynckes.

Wenger byl po utkání naopak více než spokojený. "Byli jsme postupu hodně blízko, přestože nám nikdo nevěřil. Na tým jsem hrdý. Říkal jsem už mnohokrát, že moji hráči mají fantastický přístup, týmového ducha a kvalitu," chválil francouzský kouč. O to více ho mrzí první utkání, v němž Arsenal prohrál s Bayernem 1:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Bayern - Arsenal

Arsenal je ze hry venku stejně jako Chelsea, Manchester City i United. Bez anglického celku bude čtvrtfinále Ligy mistrů poprvé po 17 letech. "Je to velké zklamání pro anglický fotbal a také budíček. Znamená to, že zbytek Evropy nás dohnal, a je třeba to vzít v potaz s ohledem na budoucnost anglické ligy," dodal Wenger.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články