Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Wenger: Hráči mě nezklamali, zklamal mě rozhodčí

Londýn - Trenér Arsenalu Arséne Wenger si po utkání osmifinále Ligy mistrů s Bayernem stěžoval na výkon rozhodčího. Jeho svěřenci odvetu s mnichovským celkem nezvládli, po vyloučení obránce Koscielného schytal Arsenal opět debakl 1:5 a s nejlepší evropskou soutěží se rozloučil.

Trenér Arsenalu Londýn Arséne Wenger
zdroj: Reuters autor: John Sibley

"Myslím, že jsme předvedli odhodlání i výkon, jaký jsme chtěli. Akorát to všechno skončilo špatně," řekl Wenger, který s Arsenalem vypadl v osmifinále už posedmé za sebou. "Za stavu 1:0 jsme měli smůlu, protože po faulu na Walcotta se měla pískat jasná penalta. Ve druhém poločase rozhodčí zápas zabil a pak už to bylo velmi těžké," uvedl francouzský kouč.

Arsenal v odvetě vedl po gólu Walcotta, pak ale v 55. minutě vyrovnal z penalty Lewandowski a k debaklu po vyloučení stopera Koscielného ještě přispěl dvěma góly Vidal a po jednom přidali Robben s Costou. "Rozhodčí byl velmi mocný. Bylo to skandální. Bayern je dobrý tým, ale může děkovat rozhodčímu," sdělil Wenger na adresu řeckého sudího Sidiropulose.

"Nejen, že to nebyla penalta, ale Lewandowski byl navíc v ofsajdu. Navíc jsme dostali červenou kartu, která nás zabila," prohlásil Wenger. "Hráči mě nezklamali, zklamal mě rozhodčí. Za stavu 1:1 a v deseti jsme byli v bezvýchodné situaci. Potřebovali jsme dát čtyři góly proti silnému soupeři. Museli jsme to zkusit, i když jsme věděli, že nás potrestají z brejků. Kdybychom to nezkusili, fanoušci by se ptali proč," dodal.

Sedmašedesátiletému Wengerovi po sezoně končí smlouva a další neúspěch v Lize mistrů opět zesílil hlasy volající po jeho odchodu. Arsenalu se navíc nedaří ani v Premier League, kde prohrál tři z posledních čtyř zápasů. "Vzhledem k tomu, co se všechno kolem klubu děje, tak by byl potřeba zázrak, aby se přístup a nasazení hráčů otočilo. Myslím, že končí jedna kapitola," uvedl bývalý útočník Arsenalu Ian Wright.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články