Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Wenger: Bál jsem se, že oslabení nemusíme zvládnout

Londýn – Přestože si fotbalisté Arsenalu díky středečnímu těsnému vítězství 1:0 nad Besiktasem Istanbul vybojovali sedmnáctou účast v základní skupině Ligy mistrů po sobě, ocitli se za tu dobu nejblíže k tomu, aby nepostoupili. I trenér Arséne Wenger přiznal, že měl strach, jak "Kanonýři" zvládnou poslední čtvrthodinu odvety play-off poté, co musel pod sprchy vyloučený obránce Mathieu Debuchy. 

"Měl jsem velké obavy, protože nikdy nevíte, jestli někteří hráči už nejsou na pokraji fyzických sil," řekl Wenger. "Posledních deset minut bylo velmi nervózních. V deseti to bylo hodně těžké, ale ukázali jsme psychickou odolnost a zvládli jsme to," dodal francouzský trenér.

Jeho svěřenci dohrávali v deseti oba zápasy s Besiktasem, v 80. minutě úvodního duelu byl vyloučen pro změnu Aaron Ramsey. "Kanonýři" však i v oslabení zvládli v Turecku udržet bezbrankové skóre a v domácí odvetě stvrdili vydřený postup.  

"Vyloučení bylo kruté"

"Měl jsem pocit, že první vyloučení bylo velmi kruté a v odvetě to samé. Myslím, že Debuchy hrál míč. Nebyl tam žádný záměr udělat ošklivý faul nebo zastavit protiútok. Možná že rozhodčí byl na druhé straně od hráče a myslel si, že fauloval," prohlásil Wenger.

Besiktas ještě za stavu 0:0 žádal po zákroku domácího Jacka Wilshera penaltu, Wenger se ale k situaci nechtěl příliš vyjadřovat. "Neviděl jsem to. Možná jsme v tomhle případě měli štěstí, ale bylo to těžké. Myslím, že Jack šel po míči," řekl Wenger.

Postup vystřelil Sánchez

Jeho celku vystřelil postup chilský útočník Alexis Sánchez, který v pravý čas dal svůj první soutěžní gól za Arsenal od letního přestupu z Barcelony. "Neberu to tak, že by tím gólem splatil částku, za kterou přišel," odmítl s úsměvem Wenger.

"Odehrál dobrý zápas, nejen po technické stránce, ale i co se týče bojovnosti. Byl pohyblivý, nebezpečný a ukázal, že má také bojového ducha. To jsou přednosti, které budou velmi důležité v Premier League. Gól mu dodá sebevědomí," doplnil kouč Arsenalu. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články