Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Výkon na hraně možností nám může přinést lepší výsledek než v Madridu, věří Hrošovský

Zápas na hřišti Realu mu přinesl velký zážitek. Podařilo se mu dát gól a společně se spoluhráči z Plzně po těsné bitvě prohrál 1:2. Záložník Viktorie Patrik Hrošovský přesto věří, že v odvetě základní skupiny Ligy mistrů na domácí půdě může český mistr uhrát ještě lepší výsledek. Potřebuje ale zahrát na hraně svých možností. Textovou on-line reportáž z utkání sledujte od 21:00 na webu ctsport.cz.

"Byly tam momenty zápasu, kdy jsme mohli vyrovnat. Nebylo to jednoduché, ale šance tam určitě byla. Bohužel jsme tu koncovku nezvládli. Já tam měl šanci, i kluci," vrátil se Hrošovský k utkání na stadionu Santiago Bernabéu.

"Když budeme schopni doma podat výkon na nějaké hranici našich možností, může to dopadnout ještě lépe, než to dopadlo v Madridu," doplnil.

Nepředpokládá, že by vítěz posledních tří ročníků LM Plzeň venku podcenil. "Tím, že jsme s nimi odehráli už jeden zápas, si nemyslím, že může dojít k podcenění. To možná mohlo dojít před prvním zápasem, kdy ještě nevěděli, jak hrajeme," mínil Hrošovský.

Neočekává ani větší pozornost od španělských protihráčů kvůli svému gólu v Madridu. "Nevím, jestli si budou dávat větší pozor. Možná, kdybych ještě v prvním poločase proměnil tu tutovku, kterou jsem měl... Zápas nikdy není o jednom hráči, určitě se na nás připravují jako na celý tým," uvedl šestadvacetiletý středopolař.

Real od prvního vzájemného duelu vyměnil trenéry. Odvolaného Julena Lopeteguiho dočasně nahradil kouč rezervy Santiago Solari. Navíc s "Bílým baletem" do Plzně neodcestovali obránci Marcelo, Raphaël Varane a Daniel Carvajal, kteří doléčují zranění.

"Je to Real Madrid a mají furt vysokou kvalitu, i když jim nějaký hráč vypadne. To, že se jim změnil trenér, jim může přinést nějaký impulz, ale nemyslím si, že je to nějaká extra velká změna, když je tam něco přes týden," konstatoval Hrošovský.

Díky čemu dokázala Plzeň v prvním utkání držet s Realem krok? Poslechněte si starší díl Fotbal fokus podcastu:

Souboje s Realem bere jako vrchol kariéry. "Je to zápas Ligy mistrů, kterou vlastně hraju poprvé. Obzvlášť proti Realu Madrid. Dalo by se říct, že ho řadím asi úplně nejvýše ve své kariéře," řekl Hrošovský.

"Určitě vnímáme to, že je to velký zápas. V Plzni budeme hrát s Realem Madrid. Do každého zápasu jdeme s tím, že se chceme prezentovat nějakým dobrým výkonem a uspět. Nemyslím, že by to měla být nějaká extra výhoda. Ale samozřejmě nás bude sledovat hodně lidí a velmi se na to těšíme," dodal bývalý hráč Ústí nad Labem nebo Znojma.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články