Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Výbuch na Interu + nejhorší bilance = emoce. Nerespektujete hráče, zlobil se Pochettino

Na toto není zvyklý. Od příchodu do Tottenhamu se Mauriciu Pochettinovi nestalo, aby prohrál třikrát v řadě. Až nyní, kdy po dvou porážkách v domácí soutěži jeho tým padl také v Lize mistrů na půdě Interu Milán, kde o body přišel až v samotném závěru. Kouč londýnského celku to nesl těžce a po střetnutí se mu nelíbila kritika novinářů.  

Kouč Tottenhamu Mauricio Pochettino
zdroj: ČTK/EMPICS/ autor: Adam Davy

Dlouho to přitom vypadalo, že na tiskové konferenci po zápase to pro Tottenham bude příjemné. Anglický tým v Miláně od branky Christiana Eriksena v 53. minutě vedl a vše směřovalo k tomu, aby si domů odvezl cenné tři body.

Jenže přišel závěr a…

Vítězné plány Tottenhamu rozmetal čtyři minuty před závěrečným hvizdem Mauro Icardi, který se za vápnem opřel krásně do míče a bylo srovnáno. A i bod nakonec Spurs ztratili, když se v nastavení hlavou prosadil Matias Vecino.

Dobře rozjeté střetnutí se najednou změnilo ve velké zklamání a Mauricio Pochettino musel přijmout, že jako trenér od svého nástupu v roce 2015 poprvé prohrál tři utkání v řadě. A bylo znát, že to nenese dobře.

Projevilo se to při hodnocení zápasu s médii. Explozivní reakci vyvolal hlavně dotaz na absenci dvou opor, které zůstaly doma. Argentinský manažer totiž na zápas vůbec nevzal Kierana Trippiera a Tobyho Alderweirelda a při otázce na vliv jejich absence se Pochettino rozzlobil. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Inter Milán – Tottenham Hotspur

"Wau. Jaká lehká otázka, že? Je snadné mluvit o hráčích, kteří tu nejsou. Myslím, že spíše potřebujeme diskutovat o fotbale. Myslím si totiž, že po mně chcete, abych řekl něco nepěkného," opřel se do novináře.

"Při prohrách s Watfordem a Liverpoolem na hřišti oba byli. Nerespektujete hráče, kteří předvedli lepší výkon než soupeř," prohlásil.

Pochettino oproti sobotnímu zápasu proti Liverpoolu, kdy jeho tým doma v rámci Premier League prohrál 1:2, udělal celkově pět změn v sestavě, ale podle jeho slov to nebylo znát. Naopak předvedený fotbal chválil.

"Byl to pro mě nejlepší výkon v sezoně. Zasloužili jsme si více. Dostali jsme ze dvou akcí dva góly," popsal s tím, že jeho tým doplatil na vlastní chyby.

Šestačtyřicetiletý kouč si ale zároveň uvědomuje, že nynější situace a černá série nejsou ničím příjemným a je potřeba, aby Spurs začali dřít. "Když se vezete na takové sérii, je vždy těžké ji zlomit. Ale to se ve fotbale stává. Napravit to můžeme pouze prací. Musíme makat tvrději než dříve," dodal.

Nainggolan: Vyhráli jsme naprosto zaslouženě

Slova o dominantním výkonu hostů se nesetkala úplně se souhlasem mezi zástupci Milána. Záložník Radja Nainggolan si naopak myslí, že Tottenham se dostal do vedení hodně šťastně a obrat byl pro Inter zcela zasloužený.

"Je to zasloužený výsledek, protože jsme hráli velmi dobře," řekl belgický záložník, který se vrátil k úvodní brance Eriksena, jež padla po nešťastné teči stopera domácích Mirandy.

"Byl to pro ně šťastný gól. Podobně ale jako v letošní sezoně italské ligy jsme později nabrali tempo a v druhém poločase předvedli velice dobré představení," prozradil Nainggolan.

Pro Inter jsou velice důležité body v rámci skupiny B, která je hodně našlapaná. Společně s oběma soky v ní ještě hraje Barcelona, jež v prvním zápase rozmetala PSV Eindhoven 4:0 i díky hattricku Lionela Messiho.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Barcelona – PSV Eindhoven

"Máme velmi silný tým a musíme pokračovat v tvrdé práci, abychom potvrdili náš potenciál. Je důležité vyhrávat v každém zápase, protože jen výhry vás posouvají stále kupředu," dodal.

Šanci navázat na tento triumf budou mít hráči Interu za čtrnáct dní na půdě PSV. Tottenham doma přivítá Barcelonu.

Zdroj
ČT sport, BBC

Hlavní zprávy

Nejčtenější články