Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Všichni mi říkali, že rozhodnu velký zápas, uvedl sváteční střelec Bořil. V LM si přeje anglické týmy

První gól v evropských pohárech v kariéře a hned z toho byl postup do Ligy mistrů. Vhodnější chvíli pro premiérovou branku si Jan Bořil připravit nemohl. V odvetě čtvrtého předkola fotbalové Ligy mistrů rozhodl o výhře Slavie 1:0 nad rumunskou Kluží a posunul sešívané do milionářské soutěže po dvanácti letech.

Jan Bořil (vpravo) se raduje se spoluhráči ze Slavie
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

"Jsem sváteční střelec. Všichni se mi smějou, že nedávám moc gólů, a když vystřelím na bránu, je to do padesáté řady. Všichni mi před zápasem říkali, že rozhodnu velký zápas. Splnilo se to a jsem za to hrozně rád," řekl osmadvacetiletý Bořil.

"Před zápasem a v poločase mi trenéři říkali, ať střílím a nepřihrávám, tak jsem konečně jednou vystřelil po zemi a zaplaťpánbůh, že jsem to trefil," uvedl Bořil.

"Nakoplo nás to, uklidnilo nás to a věděli jsme, že to ukopeme, i kdybychom to měli kopat do padesáté řady. Říkal jsem klukům, že nemůžeme dostat gól," konstatoval rodák z Nymburka.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Slavia - Kluž

Z Bořila se stal podobný hrdina jako před 12 lety ze Stanislava Vlčka. Současný vedoucí mužstva tehdy v odvetě dvěma góly do sítě Ajaxu Amsterdam rozhodl o premiérovém postupu slávistů do Ligy mistrů. "Šel jsem hned za Standou, že má smolíčka pacholíčka, že už je 12 let starý a že ho vyměním na plakátu," prohlásil Bořil.

Branky budou mít odteď na starosti jiní. "Mně to stačí. Tohle byl nejvíc zápas. Teď to přenechám klukům," vtipkoval Bořil.

Vítězství v odvetě se nerodilo lehce. "Kluž sem jela s tím, že nemá co ztratit, a my jsme byli nervózní, bylo to vidět. Dlouho jsme se hledali, chtěli jsme hned dávat finálky a pak to dopadlo tak, že jsme to kopali do autů. V poločase jsme si řekli, ať se zklidníme. Neříkám, že ve druhém poločase jsme dominovali, ale byli jsme víc na balonu, víc jsme si věřili a pak jsme vstřelili gól," řekl Bořil.

O tom, koho by si přál potkat v základní skupině soutěže, má jasno. "Chci anglické týmy, jsou pro mě top. Nebudu říkat které, protože tam je každý top. Samozřejmě se těším na los. Když dostaneme ty nejlepší, určitě budeme chtít ukázat, že na to máme," uvedl Bořil.

S odstupem času je rád, že se v prosinci 2015 rozhodl přestoupit z Mladé Boleslavi do Slavie, kterou předtím koupili noví vlastníci z Číny.

"Bylo to těžké rozhodování. Přemlouvala mě hlavně manželka, ať jdu do Slavie, protože je to velký klub s velkou historií, a říkala, že i když se stane cokoli, že ho někdo koupí a nezanikne. To mě utvrdilo v tom, že půjdu do Slavie. Jsem za to rád, že jsem tady, že se to podařilo. Nejvíc musím pogratulovat ženě, že mi takhle pomohla," uvedl Bořil.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články