Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vrba se loučí s Plzní, ve hře je stále Evropská liga

Plzeň - Trenéra Pavla Vrbu čeká večer derniéra na lavičce Viktorie Plzeň. Ještě než se ujme české reprezentace, může se kouč rozloučit se svým angažmá na západě Čech postupem do jarních kol Evropské ligy. Stačí k tomu jediné – Plzeň musí ve večerním domácím utkání proti CSKA Moskva zvítězit. Viktoria by se tak stala prvním českým týmem, jemuž by se podařilo třikrát po sobě vydržet v evropských pohárech až do jara. Z utkání, které začíná dnes ve 20:45, Vám přineseme podrobnou on-line reportáž.

Pavel Vrba se loučí s Plzní
zdroj: ČTK autor: Petr Eret

Pavel Vrba má šanci rozloučit se v Plzni dalším úspěchem, předtím než bude ve čtvrtek oficiálně představen jako nový kouč národního týmu. Plzeň dosud ve skupině D nezískala ani bod, přesto stále neztratila naději na postup do jarní fáze evropských pohárů. Nejblíže zatím měla k bodovému zisku právě na hřišti CSKA Moskva, kde vedla, ale ruský celek skóre otočil i díky velké chybě brankáře Matúše Kozáčika.

Marek Bakoš alespoň v nastavení snížil na konečných 2:3. Jelikož pro CSKA to byly jediné body do tabulky, má tak Plzeň nadále šanci zabojovat o 3. místo a postup do Evropské ligy. Stačí jí k tomu výhra 1:0, 2:1 či vítězství o více než jeden gól. "Máme velkou šanci se porvat o postup do Evropské ligy. Bude to napínavé a věřím, že se fanoušci na utkání těší stejně jako my. Snad se budeme s podzimem loučit vítězně a úspěšně. Já pro to udělám maximum," řekl Vrba.

Na Evropskou ligu si ale věří i CSKA. "Čeká nás velice těžké utkání. Viktoria hrála v Rusku opravdu dobře a to samé očekávám i od zítřejšího zápasu. Každopádně pro nás je v dané situaci jasnou prioritou účast v Evropské lize, s tím jsme do Plzně přijeli," řekl trenér ruského celku Leonid Sluckij.

Podobně to vnímají i hráči, kteří si nepřipouštějí, že by v Plzni o třetí místo přišli. "Jsme naladěni na výhru, jiná nálada v týmu ani panovat nemůže," řekl záložník Alan Dzagojev. "První utkání jsem sice sledoval jen v televizi, ale bylo vidět, že Plzeň je kvalitní tým. Naše výhra nebyla snadná, ale my si přijeli pro postup. Nic jiného nás nezajímá," dodal ruský reprezentant. 

Je nám líto, video expirovalo.
Plzeňští chtějí proti CSKA urvat postup do Evropské ligy

Vrba má k dispozici kompletní kádr, naopak CSKA trápí zdravotní problémy. Mimo hru je především klíčový útočník Seydou Doumbia a také stabilní člen obrany Vasilij Berezuckij. Naopak oproti prvnímu vzájemnému utkání už bude mít trenér Leonid Slucký k dispozici i ruského reprezentanta Alana Dzagojeva.

Zatímco Plzeň během listopadu nabrala velmi dobrou formu a dokázala hrát vyrovnaně i s Manchesterem City, CSKA se během podzimu trápí. Z posledních 17 soutěžních utkání vyhrál jen šest a v posledních dvou ligových duelech ani neskóroval. V duelu Plzně s CSKA půjde o souboj dvou nejhorších obran soutěže. Plzeň inkasovala 16 branek, CSKA patnáct. CSKA dokonce v LM neudrželo čisté konto už devět zápasů po sobě. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články