Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Vrba: Oproti zápasu v Římě musíme změnit úplně všechno

Další postup do vyřazovací fáze Evropské ligy by Pavel Vrba považoval za obrovský úspěch plzeňského fotbalu. K tomu je třeba uhrát alespoň tolik bodů, jako se to podaří CSKA proti Realu. Podle zkušeného kouče musí v domácím utkání Ligy mistrů s AS Řím změnit Viktoria úplně všechno oproti říjnovému duelu v italské metropoli, kde zcela propadla a schytala debakl 0:5.

Pavel Vrba
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Přiznejme si, že pro nás je svátek už to, že jsme potřetí v posledních sedmi nebo osmi letech v Champions League. Kdyby se nám podařilo postoupit počtvrté do jarní části Evropské ligy, protože se nám to jednou podařilo i z Evropské ligy, tak si myslím, že by to byl obrovský úspěch plzeňského fotbalu," prohlásil Vrba.

A co udělat jinak oproti zápasu v Římě? "Co se týká nás, tak se musí změnit úplně všechno. My jsme v Římě odehráli špatné utkání, ve třetí minutě jsme dostali hned gól a pak to bylo v jejich režii. My jsme ten zápas vůbec nezvládli," řekl Vrba.

Čeští šampioni mají díky minulé výhře 2:1 v Moskvě lepší vzájemnou bilanci s CSKA, takže jim ke konečnému třetímu místu ve skupině stačí získat stejně bodů jako ruský tým na stadionu obhájce trofeje Realu Madrid.

Je nám líto, video expirovalo.
Vrba: Postup do jarní fáze EL by byl obrovský úspěch

"Pro mě bude důležitější zápas, který se bude odehrávat v Plzni. Na druhou stranu je pravděpodobné, že v klubu tyto informace budou prosakovat, takže se určitě budu dozvídat i výsledek z Madridu," uvedl bývalý kouč české reprezentace.

V přípravě se zaměřil i na poslední ligový zápas AS Řím v Cagliari, kde "Giallorossi" neudrželi dvoubrankové vedení a remizovali 2:2, přestože domácí dohrávali v devíti. "Včera jsme měli sestřih z našeho zápasu v Římě a zápasu Říma v italské lize. Ten náš jsem ani nechtěl ukazovat, spíš jsem chtěl ukazovat ten poslední ligový zápas Říma," řekl Vrba.

"Spíš je to možná o psychice, doufám, že o domácím prostředí, možná tady bude hrát roli počasí i to, že Řím je jasně postupující. Na druhou stranu máme poslední zápas v Champions League ve skupině a chceme odehrát důstojný zápas, jak se nám většinou v Champions League doma daří," doplnil pětapadesátiletý trenér.

Za římské mužstvo nenastoupí zraněný kanonýr Edin Džeko, který v domácím utkání s Plzní vstřelil hattrick. V útoku ho pravděpodobně zastoupí český reprezentant Patrik Schick. "Samozřejmě Džeko je trošku dál v tom, že už hraje v evropských klubech delší dobu a samozřejmě patří ke klíčovým hráčům Říma, kdežto Patrik se snaží být klíčovým hráčem," konstatoval Vrba.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články