Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Vrba: Byl bych raději, kdyby Plzeň byla aktivnější

Plzeň - Trenér reprezentace Pavel Vrba po vyřazení Sparty i Plzně neskrýval velké zklamání z výkonu jeho bývalých i nynějších svěřenců. Ani jeden z českých zástupců nedokázal skvěle rozehrané dvojzápasy dovést do vítězného konce - a Vrbu mrzelo, že Plzeň nehrála aktivněji. Pozastavil se také nad formou reprezentantů, která podle něj v současnosti není podle jeho představ.

"Z dnešního zápasu v Plzni jsem zklamaný, protože v prvním poločase to byla spíše taktická bitva, kdy to asi Plzeň chtěla uhrát na bezbrankovou remízu a postoupit," hodnotil Vrba utkání Viktorie s Maccabi Tel Aviv. "Přiznám se, že izraelští hráči mělo ve druhé půli více ze hry, hlavně Goldberg. Byli aktivnější a bohužel se stalo to, co asi nikdo nečekal."

Sám trenér Plzně Koubek po utkání tvrdil, že hráči neplnili jeho pokyny a byli méně aktivní, než by sám chtěl. A také Vrba kladl ofenzivní křeč Viktorie za vinu snaze udržet bezbrankovou remízu. 

"Zdálo se mi, že hráči byli hodně motivovaní k tomu, že potřebují uhrát výsledek na postup. A to někdy bývá složitější, než kdyby prohráli 2:1 a museli zápas lámat a tlačit se do útočné fáze. Přišlo mi, že výsledek z Izraele Plzeň trochu brzdil a možná to bylo na škodu," přemítal reprezentační kouč.

"Nechci hodnotit taktiku, to je spíš na trenérovi domácích, aby to zhodnotil, kdo co neplnil. Samozřejmě bych byl raději, kdyby byla Plzeň aktivnější na míči a v útočné fázi," mrzel způsob hry trenéra národního týmu.

Zápas Sparty bezprostředně po skončení utkání Plzně Vrba hodnotit nechtěl. "Bohužel jsem viděl jen závěr zápasu Sparty, protože jsem byl na cestě do Plzně. Slyšel jsem o průběhu zápasu, ale neviděl jsem jej, takže mi nepřísluší jej hodnotit," řekl bývalý trenér Viktorie.

Vrba si nyní bude přát, aby oba celky hrály alespoň Evropskou ligu. Podle něj je důležité, aby hráči sbírali další zkušenosti v základní skupině evropských pohárů. "Potřebujeme, aby mužstva hrála ve skupinách. Samozřejmě Liga mistrů je Liga mistrů, to si nebudeme nic nalhávat, jsou tam top mužstva a je to mnohem více sledováno než Evropská liga. Ale já budu vděčný, když třeba postoupí dvě tři mužstva a budou se potkávat s kvalitními celky," doufá trenér reprezentace.

Velkou radost Vrbovi neudělaly ani výkony jeho nynějších svěřenců v národním týmu. "Hodnotit reprezentanty po dnešním zápase, respektive obou dvojzápasech, asi není úplně nejlepší. Musí si to vyhodnotit hlavně Sparta s Plzní. Kdybych to hodnotil po minulých zápasech v Moskvě a Izraeli, tak bych vám řekl, že jsou v dobré formě. Ale po týdnu to hodnocení je trošku složitější," mrzelo Vrbu.

Právě forma hráčů z ligy bude pro úspěch reprezentace ve zbytku kvalifikace klíčová. "Když se podíváme na hráče v zahraničí, stejně jich moc není a musíme se spolehnout na hráče z ligy. Já jsem za tento týden viděl asi sedm zápasů a samozřejmě jsem si představoval, že jejich forma bude lepší," ukončil Vrba.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články