Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Věřil jsem, že na to máme sílu. Jezdili jsme po zadku, řekl Pešek

Jeho gól v odvetě druhého předkola Ligy mistrů s Rapidem Vídeň přiblížil fotbalisty Sparty blíž účasti mezi evropskou klubovou smetánkou. Jakub Pešek gól na konečných 2:0 prohlásil za svůj životní. Ten už kromě naděje na skupinu Champions League dává pražskému celku i jistotu základní skupiny Evropské ligy.

Sparta - Rapid Vídeň
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Pešek chválil podporu fanoušků, kterých konečně mohlo přijít na Letnou devět tisíc a jeho postupová trefa v 81. minutě přivedla stadion do varu. "Určitě to byla moje životní branka a navíc první soutěžní v dresu Sparty, takže jsem strašně šťastný. Splnil se mi sen. Doufám, že branek dám víc a půjde to tak dál," řekl Pešek na tiskové konferenci po zápase.

"Mohl jsem dát gól už v Olomouci, ale tohle byla taková třešnička," vysvětloval spokojeně. "Věřil jsem, že sílu na to máme a situace si vytvoříme a že když se do nich dostaneme, rozhodneme. Velký dík patří hlavně divákům, kteří nás hnali 90 minut, jezdili jsme po zadku. K cíli nás dostali oni," uvedl osmadvacetiletý záložník.

Po faulu na Peška kopala Sparta také penaltu, z níž dal Karlsson první gól zápasu. "Z mého pohledu to penalta určitě byla, protože jsem byl dřív u balonu. Přeskočil jsem bránícího hráče a gólman nevěděl, jestli tam má jít. Přišel pozdě a trefil mě do čelisti," popsal situaci fotbalista, který přišel v létě z Liberce.

Je nám líto, video expirovalo.
Sparta vyřadila Rapid a čeká jí Monako

Úplně spokojený ale se svým výkonem nebyl. "Měl jsem tam situace, které jsem mohl řešit lépe. Ale u zásadních momentů jsem byl, za ty jsem šťastný, ale je na čem pracovat dál, musím si zvyknout na tempo. Sparta má obrovskou sílu, jsem tady krátce. Ještě mi to chvíli potrvá, ale jsem rád, že už teď na začátku dostávám prostor, abych se chytnul co nejrychleji. Hlavně jsem rád, že jsme to zvládli," prohlásil.

Sparta dlouho čekala na druhý gól, který v součtu obou duelů znamenal postup. "Musím říct, že jsem toho měl plné zuby. Když už jsem se dostal do nějaké šance, měl jsem těžké nohy a neřešil jsem to dobře. Mohli jsme mít klidnější postup, pokud bychom šance proměnili. Když jsem šel v nastavení sám na brankáře, rozhodoval jsem se, jestli mám nahrát, ale dal jsem si delší dotek. Balon mě už moc neposlouchal a gólman to skvěle vystihl. Jsem rád, že jsme to zvládli jako tým," konstatoval dvojnásobný reprezentant.

Přiznal, že v dvojutkání s rakouským vicemistrem cítil tlak. "Napětí kvůli důležitosti utkání jsme vnímali. Je to jiné než v Liberci. Sparta je velkoklub. Fanoušci jsou hladoví po úspěchu. Jsem šťastný, že nás fanoušci k postupu dotlačili," řekl.

Pražané ve 3. předkole Ligy mistrů vyzvou třetí celek uplynulé sezony francouzské ligy Monako.

"Budou favoritem. Když se na něj ale dobře připravíme, budeme hrát týmově a fanoušci opět přijdou ve větším počtu a budou nás takhle povzbuzovat, tak je všechno možné," uvedl někdejší hráč Českých Budějovic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články