Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Věk je jen číslo, tvrdí Ronaldo a na důchod nemyslí. Chce dál vyhrávat a střílet góly

Po třicítce většina sportovců začne přemýšlet, co dál. To u slavného útočníka Cristiana Ronalda, který už oslavil čtyřiatřicítku, ale nehrozí. Portugalskou hvězdu Juventusu Turín žene stále dopředu rodina a touha po trofejích, které ještě může s italským celkem získat.

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Věk je jen číslo. Neznamená to, že ve 34, 35 nebo 36 letech jste na konci kariéry. Dokazuju to svými výkony, tím, jak hraju, jak se cítím pořád dobře a jak přemýšlím o fotbale. Jsem vyspělejší. To je ten rozdíl," řekl Ronaldo na pondělní tiskové konferenci před dnešním utkáním Ligy mistrů s Lokomotivem Moskva.

Spekulace o tom, že přemýšlí o konci kariéry, se vyrojily počátkem měsíce, když v rozhovoru pro web sportbible.com prohlásil: "Posledních pět let si užívám představu, v níž se vidím mimo fotbal. Kdo ví, co se stane za rok nebo dva?"

Ronaldo ale dál dokazuje, jak je výjimečný. Minulý týden dal v portugalské reprezentaci už sedmistý gól v kariéře a opět je v třicetičlenné nominaci na Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa podle magazínu France Football. Spolu s Lionelem Messim z Barcelony je s pěti výhrami rekordmanem ankety. Více než individuální ocenění ho ale zajímají trofeje se "starou dámou".

"Chceme vyhrát Serii A, italský pohár a Ligu mistrů. Juventus musí myslet ve velkém. Pokusíme se vyhrát všechny trofeje. Víme, že to bude složité, obzvlášť v italské soutěži a Lize mistrů, ale podle mě na to máme. Všechno je možné," uvedl Ronaldo.

"Pokud jde o individuální ocenění, nemám, co bych dodal, protože tohle individuální je. Nejdůležitější nejsou individuální ceny, ale týmové. Pokud vyhrajete ty, pak máte větší šanci na individuální ocenění. Zlatý míč je pro mě na druhém místě," konstatoval pětinásobný vítěz Ligy mistrů.

Motivaci do dalších bojů čerpá z rodiny. "Jsem šťastný, když vyhráváme a dávám góly, vychutnávám si to, přijdu domů, děti jsou šťastné. To je má motivace do tréninků, zápasů a k tomu, abych bavil fanoušky svou vášní," prohlásil Ronaldo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články